Kada želite da napravite domaće pecivo savšrenog ukusa, onda neka vaš izbor budu rolnice. Prave se od lisnatog testa, pa je priprema izuzetno jednostavna, a napunite ih slaninom, mladim lukom i sirom. Ovako pripremljene rolnice možete da služite i kao predjelo za Svetog Jovana, ali i kada vam se najave gosti.
Sastojci:
- 800 g lisnatog testa
- 100 g kečapa ili paradajz sosa
- 200 g slanine
- 100 g mladog luka
- 100 g tvrdog sira
- 1 jaje
Recept za rolnice sa slaninom i lisnatim testom:
Pripremite sastojke
Mladi luk isecite, tvrdi sir izrendajte.
Napravite rolnice
Lisnato testo razvucite, pa premažite kečapom ili paradajz sosom. Poređajte slaninu preko i pospite mladim lukom. Pospite i rendani tvrdi sir, pa urolajte i isecite rolnice. Ređajte ih u nauljenu tepsiju, tako da stoje uspravno.
Pecite rolnice
Premažite rolnice umućenim jajima, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 45 minuta.
Pročitajte i ovo: Pileće rolnice sa paradajzom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus