Kada želite da napravite domaće pecivo savšrenog ukusa, onda neka vaš izbor budu rolnice. Prave se od lisnatog testa, pa je priprema izuzetno jednostavna, a napunite ih slaninom, mladim lukom i sirom. Ovako pripremljene rolnice možete da služite i kao predjelo za Svetog Jovana, ali i kada vam se najave gosti.

Sastojci:

  • 800 g lisnatog testa 
  • 100 g kečapa ili paradajz sosa 
  • 200 g slanine 
  • 100 g mladog luka 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1 jaje 

Recept za rolnice sa slaninom i lisnatim testom:

15:48
Korak 1

Pripremite sastojke

Mladi luk isecite, tvrdi sir izrendajte. 

15:48
Korak 2

Napravite rolnice

Lisnato testo razvucite, pa premažite kečapom ili paradajz sosom. Poređajte slaninu preko i pospite mladim lukom. Pospite i rendani tvrdi sir, pa urolajte i isecite rolnice. Ređajte ih u nauljenu tepsiju, tako da stoje uspravno. 

15:48
Korak 3

Pecite rolnice 

Premažite rolnice umućenim jajima, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 45 minuta. 

Pročitajte i ovo: Pileće rolnice sa paradajzom

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Rolat od lisnatog testa

(StvarUkusa/S.B.)