Većina domaćica se pridržava recepta kada krene da mesi testo, a retke su one kojima ono savršeno uspeva iz prve. Ali, mi vam donosimo 2 trik sastojka sa kojima nema greške i koji će sve proizvode od testa učiniti ukusnijim. Ako volite da jedete kiflice, krofne, hleb... onda obavezno dodajte jogurt i sirće u testo, jer će sva peciva biti neuporedivo mekša i ukusnija.
Sirće će učiniti da testo brže nadođe i dodaje se jedna kašika. Pored sirćeta, bolje je da koristite i svež kvasac, jer i on pomaže da testo brže nadođe. Jogurt omekšava testo, a dodajte se oko 250 ml na 800-900 g brašna. U zavisnosti od količine brašna povećava se i količina jogurta.
Ipak ovi saveti ne važe kada pravite testo za picu ili testetninu, ali su zato odlični za uštipke, kiflice, hleb...
Pročitajte i ovo: Ludo testo - kako se pravi
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus