Najbolje domaćeknedleza supu je moguće napraviti ako pratite ovaj recept. Najvažnije od svega je što se neće raspadati. Možda će vam se dopasti i recept za najmekše punjene knedle. Svakako, nema ničeg ukusnijeg u bistroj supi od domaćih knedli i ako ih napravite kako treba, svi će uživati u podsećanju na detinstvo. Uz ovaj recept ćete da napravite najbolje domaće knedle za supu!

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 kašičica ulja
  • prstohvat soli
  • 4 ravne supene kašike griza

Recept za najbolje domaće knedle:

9:35
Korak 1

Razbijte jaje, odvojite belance i žumance:

Za najbolje domaće knedle prvo razbijte jaje i odvoji te belance belance od žumance. Belance penasto umutite.

9:39
Korak 2

Dodajte žumance, ulje i griz:

U umućeno belance dodajte žumance i promešajte ih da se sjedine. Nakon toga dodajte ulje i griz. Lagano promešajte, pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku griza. Smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta.

9:40
Korak 3

Pravite knedle:

Smesu za kendle ostavite da odstoji 10 minuta, da malo nabubri. Kašiku prvo umočite u supu, pa potom uzmite malo smese, i lagano puštajte u šerpu. Kašika ne treba da bude puna. Poklopite i ostavite da se kuvaju nekih 5 minuta i supa je gotova. Uživajte u najboljim domaćim knedlama!

Pročitajte i recept za GULAŠ SA KNEDLAMA I KARAMELIZOVANIM LUKOM

BONUS VIDEO:

Lažne knedle sa šljivama  Instagram/milas_homemade_

StvarUkusa/L.S.