Patišpanj se najviše koristi kada se prave torte, ali koliko god delovalo da je jednostavan za pripremu, ipak nije tako. Bez obzira što se sastojci samo umute i ispeku, morate da znate kako da napravite dobar patišpanj. Nekim domaćica se desi da "padne", nekima izgori..., a mi vam sada donosimo najbolji recept za patišpanj koji uspeva svima. 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Recept za najbolji patišpanj:

13:44
Korak 1

Pripremite patišpanj 

Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst šne. Kada umutite belanca u čvrst šne postepeno dodajte žumanca, pa nastavite da mutite. Zatim postepeno dodajte šećer i sjedinite mikserom. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i lagano promešajte špatulom. 

13:45
Korak 2

Pecite patišpanj 

Sipajte smesu u tepsiju obloženu pek papirom, pa pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. 

13:45
Korak 3

Proverite da li je spreman 

Čačkalicom proverite da li je patišpanj spreman, a malo otvorite vrata od rerne i ostavite da se ohladi nekih 15 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Čokoladni kolač sa kafom Instagram/bakedbylaora

(StvarUkusa/S.B.)