Palačinke su starinska poslastica, a možete da ih jedete slane ili slatke. Priprema je jednostavna, ali ipak postoje neke "cake" koje će vam pomoći da testo uvek ispadne savršeno. Ali, pored dobro napravljenog testa, bitno je da se palačinke ne zalepe za tiganj. Kada se to desi one pucaju, pa samim tim i nisu upotrebljive posle.
Kako sprečiti da se palačinke zalepe za tiganj?
Mnoge domaćice su isprobale ovaj trik koji je vrlo jednostavan. Sve što treba da uradite jeste da u tiganj dodate prstohvat soli i da ga zagrejete. Prospite višak soli i prebrišite ubrusom, pa sipajte palačinku i pržite.
Pročitajte i ovo: 1 sastojak menja testo za palačinke
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Urme u slaninici - predjelo kome niko neće odoleti
Tradicionalni libanski kolačići sa filom od urmi
Pečeni svinjski file sa začinskim biljem i salsom od pistaća
Slatka puter pogača kao iz bakine kuhinje – pravi ukus detinjstva
Prolećna kinoa salata sa svežim povrćem