Palačinke su starinska poslastica, a možete da ih jedete slane ili slatke. Priprema je jednostavna, ali ipak postoje neke "cake" koje će vam pomoći da testo uvek ispadne savršeno. Ali, pored dobro napravljenog testa, bitno je da se palačinke ne zalepe za tiganj. Kada se to desi one pucaju, pa samim tim i nisu upotrebljive posle.
Kako sprečiti da se palačinke zalepe za tiganj?
Mnoge domaćice su isprobale ovaj trik koji je vrlo jednostavan. Sve što treba da uradite jeste da u tiganj dodate prstohvat soli i da ga zagrejete. Prospite višak soli i prebrišite ubrusom, pa sipajte palačinku i pržite.
Pročitajte i ovo: 1 sastojak menja testo za palačinke
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem