Palačinke su starinska poslastica, a možete da ih jedete slane ili slatke. Priprema je jednostavna, ali ipak postoje neke "cake" koje će vam pomoći da testo uvek ispadne savršeno. Ali, pored dobro napravljenog testa, bitno je da se palačinke ne zalepe za tiganj. Kada se to desi one pucaju, pa samim tim i nisu upotrebljive posle.
Kako sprečiti da se palačinke zalepe za tiganj?
Mnoge domaćice su isprobale ovaj trik koji je vrlo jednostavan. Sve što treba da uradite jeste da u tiganj dodate prstohvat soli i da ga zagrejete. Prospite višak soli i prebrišite ubrusom, pa sipajte palačinku i pržite.
Pročitajte i ovo: 1 sastojak menja testo za palačinke
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus