Palačinke su starinska poslastica i prave se od jeftinih sastojka. Koliko god priprema delovala jednostavno, postoje neki trikovi koji će vam pomoći da palačinke uvek ispadnu savšreno. Palačinke možete da jedete kao desert, ali isto tako možete da napravite preukusne kolače i torte. Postoji čuvena francuska torta sa palačinkama, a sada vam donosimo i recept za osvežavajući kolač. Pravi se sa palačinkama i voćem.
Sastojci:
- Za palačinke:
- 2 jajeta
- 3 kašike šećera
- 1 kašika ulja
- 190 ml mleka
- 60 g brašna
- crvena boja za hranu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Za fil:
- 180 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 30 g maskarpone sira
- jagode
- Za dekoraciju:
- jagode
- borovnice
- šećer u prahu
Recept za kolač sa palačinkama i voćem:
Napravite smesu za palačinke
Umutite jaja sa šećerom, pa sipajte ulje i mleko i sjedinite mikserom. Zatim dodajte prosejano brašno, boju za hranu (par kapi) i vanilu. Sve to lepo sjedinite mikserom, pa ispržite procedite smesu kroz sito.
Ispržite palačinke
Uzmite kutlaču smese i sipajte u tiganj koji ste prethodno premazali uljem. Na isti način ispržite i ostale palačinke.
Napravite fil
Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa dodajte maskarpone i sve dobro sjedinite mikserom. Zatim dodajte isekcane jagode i promešajte.
Napravite kolač
Uzmite palačinku i na sredinu sipajte fil, pa podignite krajeve palačinke nagore. Zavežite koncem za hranu i ukrasite seckanim jagodama, borovnicama i pospite šećerom u prahu.
Pročitajte i ovo: Holandske palačinke sa jabukama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus