Recept za ovu tortu kombinuje tanke slojeve palačinki sa bogatim kremom od slatke pavlake i jagoda, stvarajući jedinstvenu i neodoljivu kombinaciju ukusa i tekstura. Za ovu poznatu francusku tortu nisu potrebne posebne kulinarske veštine, a fil možete da kombinujete po želji. 

  • Sastojci: 
  • Za palačinke:
  • 2 šolje brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike šećera 
  • 4 jajeta 
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja vode
  • 4 kašike neslanog putera
  • Za nadev: 
  • 2,5 šolje slatke pavlake 
  • 1/4 šolje šećera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • jagode 

Priprema:

U posudi pomešajte prosejano brašno, so i šećer. Dodajte umućeno jaje i sjedinite. Pomešajte mleko i vodu, pa sipajte u smesu i opet sjedinite. Zatim dodajte i istopljeni puter, promešajte i pokrijte smesu providnom folijom. Stavite u frižider na pola sata, a onda ispecite palačinke, kao i obično. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom, pa premažite svaku palačinku i poređajte seckane jagode. Palačinke ređajte jedne preko drugih. Pospite šećerom u prahu. 

BONUS VIDEO: 

Američke palačinke Instagram/slatkadomacica

Izvor: Stvar ukusa