Recept za ovu tortu kombinuje tanke slojeve palačinki sa bogatim kremom od slatke pavlake i jagoda, stvarajući jedinstvenu i neodoljivu kombinaciju ukusa i tekstura. Za ovu poznatu francusku tortu nisu potrebne posebne kulinarske veštine, a fil možete da kombinujete po želji.
- Sastojci:
- Za palačinke:
- 2 šolje brašna
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike šećera
- 4 jajeta
- 1 šolja mleka
- 1 šolja vode
- 4 kašike neslanog putera
- Za nadev:
- 2,5 šolje slatke pavlake
- 1/4 šolje šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- jagode
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, so i šećer. Dodajte umućeno jaje i sjedinite. Pomešajte mleko i vodu, pa sipajte u smesu i opet sjedinite. Zatim dodajte i istopljeni puter, promešajte i pokrijte smesu providnom folijom. Stavite u frižider na pola sata, a onda ispecite palačinke, kao i obično. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom, pa premažite svaku palačinku i poređajte seckane jagode. Palačinke ređajte jedne preko drugih. Pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus