Torta od palačinki je francuska poslastica koju oni nazivaju “mille crepe”, što znači "hiljadu palačinki". Palačinke mogu biti obične i čokoladne, ređaju se jedna preko druge i premazuju filom, a na kraju prelivaju čokoladom. Ništa ukusnije niste probali.
Sastojci:
Palačinke:
- 100 grama putera
- 3 šolje mleka
- 6 jaja
- 210 grama brašna
- 80 grama kakao praha
- 7 kašika šećera
Glazura:
- 1 šolja slatke pavlake
- 4 kašike šećera
- 170 grama čokolade
- 1 kašika putera
Još:
- šećer u prahu za posipanje
- 4 šolje slatke pavlake
Priprema:
Istopite puter u šerpici ili dubljem tiganju pa prebacite u neku činiju. U istoj šerpi zagrejte mleko. U činiji pomešajte brašno, kakao prah i šećer. Umešajte jaja, pa postepeno umešajte puter i toplo mleko, muteći mikserom. Na nelepljivom tiganju na srednjoj vatri od dobijene smese pržite palačinke. Ponavljajte dok se ne iskoristi svo testo za palačinke.
Slažite palačinke jednu na drugu, pa premazujte umućenom slatkom pavlakom između svakog sloja. Za glazuru pavlaku i šećer stavite da provri, pa prelijte čokoladu i puter. promešajte da se sve istopi. Ostavite da se ohladi i premažite preko torte. Odozgo pospite šećerom u prahu (po želji).
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus