Bez obzira na sve moguće recepte za torte i kolače, nekako se svi uvek najviše obraduju palačinkama. Sigurni smo da svaka domaćica ima svoj proveren recept i male tajne kako da budu savršene, da ne budu gumene i žilave, a da li ste do sada probali čokoladno testo za palačinke?

Toliko su dobre i uskusne da bukvalno mogu da se jedu prazne bez nadeva i namaza. Obradujte ukućane i pripremite im omiljenu poslaticu u malo drugačijem ruhu.

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 300 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 50 g crne čokolade
  • 30 g margarina
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika kakao praha
  • prstohvat soli

Priprema:

Čokoladu izlomite, pa je zajedno sa maslacem otopite na pari da dobijete glatku masu. Cela jaja stavite u činiju, dodajte šećer i so, pa ih mutite da zapene. Postepeno dodajte brašno, sve vreme muteći, a potom ulijte i mleko. Mutite da testo bude glatko i bez grudvica. Ukoliko je ređe slobodno dodajte još malo brašna. Sipajte otopljenu čokoladi i kakao prah, pa dobro izmešajte. Smesu poklopite i ostavite da odstoji pola sata pre pečenja. Tiganj zagrejte sa malo ulja i pecite palačinke kao i inače, po nekoliko minuta sa obe strane. Filujte ih nadevom po želji.

Izvor: Stvar ukusa