Čokoladni rolat sa kokosom i malinama sjano je rešenje ukoliko imate iznenadne goste, jer se izuzetno brzo pravi, a što je najbolje od svega ne peče se. Ovaj rolat je izdašan i lagan, a voće mu daje posebnu osvežavajuću notu.
Kada ga budete probali nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu, a sigurno će vam svi tražiti recept,
Sastojci:
Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 15 g kakao praha
- 50 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika ruma
- 100 ml mleka
Za fil:
- 150 g putera
- 50 ml mleka
- 100 g kokosovog brašna
- 70 g šećera u prahu
I još:
- 150 g svežih malina
Priprema:
Za koru, čokoladu istopite na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. U dublju činiju sipajte mleveni keks, šećer, kako, rum, a potom dodajte i mleko koje ste malo zagrejali i rastopljenu čokoladu. Mešajte sastojke dok ne dobijete kompaktnu smesu. Na foliji ili pek papiru od dobijene smese formirajte koru, debiljne pola santimetra. Za fil, mikserom umutite omekšali maslac sa šećerom i mlekom da dobijete penastu smesu, pa na kraju umešajte kokos i sve lepo sjedinite. Premažite fil ravnomerno preko kore, pa pospite malinama i lagano ih prstima utisnite. Uz pomoć folije ili pek papira urolajte kolač i oblikujte ga rukama. Ostavite ga u frižideru nekoliko sati da se stegne, najbolje preko noći. Kada se ohladi secite ga na pračiće željene veličine ii služite. Po želji ga pospite sa malo kokosovog brašna za dekoraciju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus