Patišpanj je česta osnova kada se pripremaju torte, a njegova priprema deluje poprilično jednostavno. Sve što treba da uradite jeste da umutite sastojke i onda ispečete biskvit. Ali, priprema patišpanja nije tako jednostavna kao što se čini i često se dešava da domaćicama ne uspe iz prvog pokušaja. Postoje neke "cake" koje će vam pomoći da patišpanj uvek ispadne savršeno, samo treba da ih se pridržavate.
Ako i vi ponekad napravite testo koje je kašasto, tvrdo, previše tečno ili jednostavno ne može da nadođe, proverite da li pravite ove česte greške?
Za savršen patišpan potrebne su idealne proporcije brašna, jaja i šećera: za jedno srednje jaje potrebno je 35 g brašna, 30 g šećera.
Da bi patišpanj nadošao ne smete da otvarate rernu dok se peče. Tepsiju sa patišpanjom stavite u hladnu rernu i izvadite 5 minuta nakon pečenja. Onda ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi nekih 10-15 minuta, pa možete da izvadite iz tepsije. Kada izvadite iz tepsiije ostavite da odstoji najmanje sat vremena, a najbolje je više od 6 sati.
Pročitajte i ovo: Recept za patišpanj sa makom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Slatki hleb za Uskrs - posna praznična vekna iz rumunske kuhinje
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem