Patišpanj je česta osnova kada se pripremaju torte, a njegova priprema deluje poprilično jednostavno. Sve što treba da uradite jeste da umutite sastojke i onda ispečete biskvit. Ali, priprema patišpanja nije tako jednostavna kao što se čini i često se dešava da domaćicama ne uspe iz prvog pokušaja. Postoje neke "cake" koje će vam pomoći da patišpanj uvek ispadne savršeno, samo treba da ih se pridržavate.
Ako i vi ponekad napravite testo koje je kašasto, tvrdo, previše tečno ili jednostavno ne može da nadođe, proverite da li pravite ove česte greške?
Za savršen patišpan potrebne su idealne proporcije brašna, jaja i šećera: za jedno srednje jaje potrebno je 35 g brašna, 30 g šećera.
Da bi patišpanj nadošao ne smete da otvarate rernu dok se peče. Tepsiju sa patišpanjom stavite u hladnu rernu i izvadite 5 minuta nakon pečenja. Onda ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi nekih 10-15 minuta, pa možete da izvadite iz tepsije. Kada izvadite iz tepsiije ostavite da odstoji najmanje sat vremena, a najbolje je više od 6 sati.
Pročitajte i ovo: Recept za patišpanj sa makom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus