Čak se i iskusnim domaćica dešavalo da kada peku kolače ili hleb oni ne ispadnu uvek dobro. Koliko god puta da ste pravili i bez obzira što vam je pre uspevalo, sada imate problem. Čak i kada ste početnica u kuhinji, a ipak pratite recept dešava se da kolač ili hleb ne uspeju. Mnoge domaćice ne znaju u čemu je problem, a vrlo je jednostavno.
Posle nekog vremena desi se da rerne počnu slabije da rade, tj. da je temperatura niža od one koju ste podesili. Ako ste podeslili temperaturu na 180°C i pekli tačno koliko je naznačeno u receptu, a ipak vam nije uspelo, to znači da rerna ne greje kako treba. Sve što treba da uradite jeste da u rernu ubacite termometar (koji može da ide u rernu na visoke temperature) i da zagrejete rernu na 150°C. Kada vidite da je rerna dostigla tu temperaturu proverite termometar. Ako pokazuje manje to znači da za toliko treba da povećate temperaturu kada sledeći put budete pekli nešto.
Npr. ako je temperatura u rerni 180°C, a treba da bude 200°C, onda vi pečete na 200°C iako u receptu piše da treba na 180°C. Tako ćete biti sigurni da će vam svaki kolač ili hleb uspeti baš svaki put.
Pročitajte i ovo: Na kojoj temperaturi se peče meso, a na kojoj torte
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus