Da li vam se dešavalo da vam jelo ili torta ne uspe? Ovo posebno važi za patišpanj ili beze kore, jer one često mogu da propadnu, a niko ne zna razlog. Samo trenutak nepažnje može da dovede do toga da se jelo ili torta baci, a ovo se dešava čak i iskusnim domaćicama.
Ako ste se pitali kako profesionalnim kuvarima sve uvek uspe, to je zato što znaju pravilno da koriste rernu. Koliko god delovalo nebitno od nje sve zavisi i važno je da znate da pečete pite, testa ili poslastice na određenoj temperaturi.
Sve ima pravila, pa tako i temepratura rerne. Ako pravite pravite puslice ili kuvano testo rerna treba da bude uključna na 60-150°C. Ovo omogućava da vam beze kore ili kuvano testo uvek ispadne savršeno.
Ako pečete masno testo, vanilice i slično onda rerna treba da bude podešena između 150-200°C.
Na 250-300°C se peče meso (razne vrste pečenja), kao i lisnto testo.
Na najjaču temperaturu i skroz gore ka grejaču podižete samo jela koja želite da dobiju koricu.
Napomena: Kada pečete testo, musaku, meso rerna uvek treba da bude zagrejana.
Pročitajte i ovo: Kako se pravilno koristi rerna
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus