Da li vam se dešavalo da vam jelo ili torta ne uspe? Ovo posebno važi za patišpanj ili beze kore, jer one često mogu da propadnu, a niko ne zna razlog. Samo trenutak nepažnje može da dovede do toga da se jelo ili torta baci, a ovo se dešava čak i iskusnim domaćicama. 

Ako ste se pitali kako profesionalnim kuvarima sve uvek uspe, to je zato što znaju pravilno da koriste rernu. Koliko god delovalo nebitno od nje sve zavisi i važno je da znate da pečete pite, testa ili poslastice na određenoj temperaturi. 

Sve ima pravila, pa tako i temepratura rerne. Ako pravite pravite puslice ili kuvano testo rerna treba da bude uključna na 60-150°C. Ovo omogućava da vam beze kore ili kuvano testo uvek ispadne savršeno. 

Ako pečete masno testo, vanilice i slično onda rerna treba da bude podešena između 150-200°C. 

Na 250-300°C se peče meso (razne vrste pečenja), kao i lisnto testo.

Na najjaču temperaturu i skroz gore ka grejaču podižete samo jela koja želite da dobiju koricu. 

Napomena: Kada pečete testo, musaku, meso rerna uvek treba da bude zagrejana. 

Pročitajte i ovo: Kako se pravilno koristi rerna

BONUS VIDEO: 

Instagram/mobkitchen Punjeni krompir sa slaninom i sirom

(StvarUkusa/S.B.)