Kulinarski eksperti preporučuju da se uvek poštuju neki važni saveti prilikom pečenja proizvoda od testa.
Evo šta je sve potrebno da zna svaka domaćica:
1. Brašno za slatkiše se prosejava nekoliko puta.
2. Prašak za pecivo se stavlja u brašno.
3. Soda se rastvara sa kiselim mlekom, sirćetom i limunovim sokom.
4. Testa postaju mekša i ukusnija ako se posebno mute žumanca i belanca /u sneg/.
5. Šećer i jaja se mute dok smesa ne postane bela.
6. Proizvodi od testa se peku u prethodno zagrejanoj rerni.
7. Kore za torte se seku kada se ohlade. Koristite čvrst konac ili poseban dugi nož za taj cilj.
8. Ako testo sa maslacem počne da se lepi i opušta, stavlja se u frižider kako bi se steglo.
9. Uvek premažite maslacem tepsiju ili kalup za kolače i pospite brašnom, ili precite na nauljenom prozračnom pirinčanom papiru koji ne propušta masnoće i vlagu.
10. Testo sa kvascem uvek naraste na umerenoj temperaturi, posebno za hleb je neophodna topla prostorija.
11. Uvek se sirupira topao slatkiš hladnim sirupom, ili hladni slatkiš toplim sirupom.
Izvor: Bonapeti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus