Rižoto je poznato italijansko jelo koje se pravi od pirnča, bujona, parmezana i belog luka. Možete mu dodavati i druge sastojke kao što su slanina, povrće... Italijani su uvek bili poznati po tome da odlično kombinuju sastojke, a sada su Amerikanci spojili dva čuvena recepta i napravili odlično jelo kao što je rižoto bolonjeze. Isprobajte i vi recept za rižoto koji se lako pravi, a neverovatno je ukusan.
Sastojci:
- 700 g mlecenog mesa
- 300 g čedar sira
- 200 g pirinča
- 4 čena belog luka
- 1 šolja salse
- 450 ml pilećeg bujona
- 200 ml paradajz sosa
- 1 veza peršuna
- 1 crni luk
- začini po želji
Recept za bolonjeze rižoto:
Ispržite meso
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a kada omekša dodajte i meso. Začinite po želji i pržite dok sve ne bude gotovo.
Sipajte bujon i paradajz
U tiganj dodajte pirinač koji ste prethodno oprali, pa sipajte bujon i paradajz. Sve lepo promešajte. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa poklopite i kuvajte dok skoro sva tečnost ne ispari.
Dodajte sir
Pospite sirom i seckanim peršunom, promešajte, pa poklopite i ostavite na isključenom šporetu još par minuta.
Pročitajte još: Rižoto sa graškom po receptu Džejmija Olivera
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus