Rižoto je poznato italijansko jelo koje se pravi od pirnča, bujona, parmezana i belog luka. Možete mu dodavati i druge sastojke kao što su slanina, povrće... Italijani su uvek bili poznati po tome da odlično kombinuju sastojke, a sada su Amerikanci spojili dva čuvena recepta i napravili odlično jelo kao što je rižoto bolonjeze. Isprobajte i vi recept za rižoto koji se lako pravi, a neverovatno je ukusan.

Sastojci:

  • 700 g mlecenog mesa 
  • 300 g čedar sira 
  • 200 g pirinča 
  • 4 čena belog luka 
  • 1 šolja salse
  • 450 ml pilećeg bujona
  • 200 ml paradajz sosa
  • 1 veza peršuna 
  • 1 crni luk 
  • začini po želji 

Recept za bolonjeze rižoto:

14:07
Korak 1

Ispržite meso 

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a kada omekša dodajte i meso. Začinite po želji i pržite dok sve ne bude gotovo. 

14:08
Korak 2

Sipajte bujon i paradajz 

U tiganj dodajte pirinač koji ste prethodno oprali, pa sipajte bujon i paradajz. Sve lepo promešajte. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa poklopite i kuvajte dok skoro sva tečnost ne ispari. 

14:08
Korak 3

Dodajte sir 

Pospite sirom i seckanim peršunom, promešajte, pa poklopite i ostavite na isključenom šporetu još par minuta. 

Pročitajte još: Rižoto sa graškom po receptu Džejmija Olivera

BONUS VIDEO: 

TikTok/mad.eats Meksički pirinač

(StvarUkusa/S.B.)