Grašak je odlično jelo na kašiku koje možete da spremate sa mesom ili bez. Mi vam donosimo sjajan španski recept za grašak koji se lako pravi i to sa jajima na oko. Svi sastojci su jeftini, pa je ovaj recept odličan predlog za štedljive domaćice ili kada kuburite sa parama krajem meseca. 

  • 1 crni luk
  • 6 čenova belog luka
  • 60 ml belog vina 
  • 1/2 kašičice sušenog timijana
  • 1 lovorov list
  • 450 g graška 
  • 4 jajeta 
  • šaka vlašca

Španski recept za grašak sa jajima - super za štedljive domaćice:

15:45
Korak 1

Skuvajte grašak 

U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte i mleveni beli. Posle 2 minuta dodajte lovorov list, timijan i sipajte vino. Kada vino malo ispari, dodajte grašak. Sipajte samo malo vode, promešajte i kuvajte dok ne bude gotov. 

15:58
Korak 2

Ispržite jaja 

U drugi tiganj sipajte malo ulja, pa razbije jaja. Ostavite ih da se isprže, ali nemojte da ih pomerate. Začinite ih po želji. 

15:58
Korak 3

Pomešajte sastojke 

Sipajte grašak u činije, pa preko stavite jaje na oko. Pospite seckanim vlašcem.

Pročitajte i ovo: Rižoto od graška i pasulja

BONUS VIDEO: 

Instagram/dontgobaconmyheart_ Jelo od pire i pečenog krompira

(StvarUkusa/S.B.)