Grašak je odlično jelo na kašiku koje možete da spremate sa mesom ili bez. Mi vam donosimo sjajan španski recept za grašak koji se lako pravi i to sa jajima na oko. Svi sastojci su jeftini, pa je ovaj recept odličan predlog za štedljive domaćice ili kada kuburite sa parama krajem meseca.
- 1 crni luk
- 6 čenova belog luka
- 60 ml belog vina
- 1/2 kašičice sušenog timijana
- 1 lovorov list
- 450 g graška
- 4 jajeta
- šaka vlašca
Španski recept za grašak sa jajima - super za štedljive domaćice:
Skuvajte grašak
U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte i mleveni beli. Posle 2 minuta dodajte lovorov list, timijan i sipajte vino. Kada vino malo ispari, dodajte grašak. Sipajte samo malo vode, promešajte i kuvajte dok ne bude gotov.
Ispržite jaja
U drugi tiganj sipajte malo ulja, pa razbije jaja. Ostavite ih da se isprže, ali nemojte da ih pomerate. Začinite ih po želji.
Pomešajte sastojke
Sipajte grašak u činije, pa preko stavite jaje na oko. Pospite seckanim vlašcem.
Pročitajte i ovo: Rižoto od graška i pasulja
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem