Za Uskrs je običaj da se jede jagnjetina, pa vam mi predlažemo da isprobate ovaj recept. Napravićete najsočnije jagnjeće meso po receptu čuvenog kuvara - Đenara Kontalda. Ako ste pomoslili da je priprema komplikovana jer jelo sprema poznati kuvar, prevarili ste se. Jagnjetinu je lako napraviti, a sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke u tepsiji. Đenaro Kontaldo je ukombinovao odlične namirnice koje jagnjetini daju poseban šmek. 

Sastojci:

  • 1,5 kg jagnjećeg buta 
  • 200 g maslina 
  • 4 fileta inćuna 
  • 2 čena belog luka 
  • 12-15 luka šalot 
  • 200-250 ml belog vina 
  • 250 g graška 

Recept za jagnjetinu sa graškom za Uskrs:

12:30
Korak 1

Pripremite meso 

Jagnjeći but zasecite (ne duboko), pa sipajte malo maslinovog ulja, so i biber. Lepo utrljajte. Stavite meso u veliku tepsiju. 

12:30
Korak 2

Dodajte ostale sastojke 

U posudu stavite masline, a nekoliko njih ubacite u proreze mesa. Zatim iseckajte inćune, pa takođe utljajte u meso i ubacite u proreze. U tepsiju stavite i spljošten beli luk, kao i očišećeni šalot (cele komade). Prelijte uljem. 

12:30
Korak 3

Pecite meso 

Stavite tepsiju u rernu zagrejanu na 200°C, pa smanjite temperaturu na 150°C i pecite nekih sat i po vremena. Pola sata pred kraj pečenja dodajte grašak. 

Pročitajte i ovo: Kako se sprema jagnjeći but

BONUS VIDEO: 

trik za sočno meso TikTok/mannalanier2

(StvarUkusa/S.B.)