Za Uskrs je običaj da se jede jagnjetina, pa vam mi predlažemo da isprobate ovaj recept. Napravićete najsočnije jagnjeće meso po receptu čuvenog kuvara - Đenara Kontalda. Ako ste pomoslili da je priprema komplikovana jer jelo sprema poznati kuvar, prevarili ste se. Jagnjetinu je lako napraviti, a sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke u tepsiji. Đenaro Kontaldo je ukombinovao odlične namirnice koje jagnjetini daju poseban šmek.
Sastojci:
- 1,5 kg jagnjećeg buta
- 200 g maslina
- 4 fileta inćuna
- 2 čena belog luka
- 12-15 luka šalot
- 200-250 ml belog vina
- 250 g graška
Recept za jagnjetinu sa graškom za Uskrs:
Pripremite meso
Jagnjeći but zasecite (ne duboko), pa sipajte malo maslinovog ulja, so i biber. Lepo utrljajte. Stavite meso u veliku tepsiju.
Dodajte ostale sastojke
U posudu stavite masline, a nekoliko njih ubacite u proreze mesa. Zatim iseckajte inćune, pa takođe utljajte u meso i ubacite u proreze. U tepsiju stavite i spljošten beli luk, kao i očišećeni šalot (cele komade). Prelijte uljem.
Pecite meso
Stavite tepsiju u rernu zagrejanu na 200°C, pa smanjite temperaturu na 150°C i pecite nekih sat i po vremena. Pola sata pred kraj pečenja dodajte grašak.
Pročitajte i ovo: Kako se sprema jagnjeći but
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem