Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GRAŠAK U BEŠAMEL SOSU: Najkremastiji do sada, idealan prilog uz meso

Autor Jelena Knežević

Grašak u bešamel sosu sprema se za 15 minuta, a perfektno ide kao prilog uz meso.

 Grašak u bešamel sosu Izvor: Printscreen/YT/Simply Mamá Cooks

Grašak je mahunarka koja se često nalazi na našem meniju. Nekima baš i nije omiljeno jelo, a među njima su najčešće mališani. Međutim, grašak pripremljen na ovaj način zadovoljiće svačiji ukus. Ovo povrće krčka se u bešamel sosu. Odlično ide uz mesa, ali i uz testenine

Sastojci:

  • 60 g putera putera
  • 2 kašike iseckanog crnog luka
  • 1/4 šolje brašna
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • prstohvat rendanog muskatnog oraščića
  • 450 g odmrznutog graška
  • 3 šolje mleka

Recept za grašak u bešamel sosu:

Zagrejte šerpu na srednjoj temperaturi, pa ubacite puter. Kada se puter otopi, dodajte iseckan crni luk. Dobro promešajte bešamel sos, pa dodajte postepeno brašno. Sjedinite sastojke, pa dodajte malo bibera i muskatni oraščić. Postepeno sipajte mleko, čitavo vreme mešajući bešamel sos. Pospite so po ukusu, pa ubacite grašak i promešajte. Ostavite grašak da se krčka u bešamel sosu 5-10 minuta. Predlažemo da isprobate i mafine od graška.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:00
Zapečena piletina u bešamel sosu
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti