Grašak je mahunarka koja se često nalazi na našem meniju. Nekima baš i nije omiljeno jelo, a među njima su najčešće mališani. Međutim, grašak pripremljen na ovaj način zadovoljiće svačiji ukus. Ovo povrće krčka se u bešamel sosu. Odlično ide uz mesa, ali i uz testenine
Sastojci:
- 60 g putera putera
- 2 kašike iseckanog crnog luka
- 1/4 šolje brašna
- so po ukusu
- biber po ukusu
- prstohvat rendanog muskatnog oraščića
- 450 g odmrznutog graška
- 3 šolje mleka
Recept za grašak u bešamel sosu:
Zagrejte šerpu na srednjoj temperaturi, pa ubacite puter. Kada se puter otopi, dodajte iseckan crni luk. Dobro promešajte bešamel sos, pa dodajte postepeno brašno. Sjedinite sastojke, pa dodajte malo bibera i muskatni oraščić. Postepeno sipajte mleko, čitavo vreme mešajući bešamel sos. Pospite so po ukusu, pa ubacite grašak i promešajte. Ostavite grašak da se krčka u bešamel sosu 5-10 minuta. Predlažemo da isprobate i mafine od graška.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus