Grašak je mahunarka koja se često nalazi na našem meniju. Nekima baš i nije omiljeno jelo, a među njima su najčešće mališani. Međutim, grašak pripremljen na ovaj način zadovoljiće svačiji ukus. Ovo povrće krčka se u bešamel sosu. Odlično ide uz mesa, ali i uz testenine

Sastojci:

  • 60 g putera putera
  • 2 kašike iseckanog crnog luka
  • 1/4 šolje brašna
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • prstohvat rendanog muskatnog oraščića
  • 450 g odmrznutog graška
  • 3 šolje mleka

Recept za grašak u bešamel sosu:

Zagrejte šerpu na srednjoj temperaturi, pa ubacite puter. Kada se puter otopi, dodajte iseckan crni luk. Dobro promešajte bešamel sos, pa dodajte postepeno brašno. Sjedinite sastojke, pa dodajte malo bibera i muskatni oraščić. Postepeno sipajte mleko, čitavo vreme mešajući bešamel sos. Pospite so po ukusu, pa ubacite grašak i promešajte. Ostavite grašak da se krčka u bešamel sosu 5-10 minuta. Predlažemo da isprobate i mafine od graška.

BONUS VIDEO:

Zapečena piletina u bešamel sosu Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa