Sigurno ste probali razne recepte za gulaš, ali mi vam donosimo jedan koji će vas sigurno oduševiti. U pitanju je pileći gulaš sa knedlama koji ne zahteva preterane kulinarske sposobnosti, a ukus je čista fantazija. Kada koristite piletinu za pripremu gulaša, ceo proces će mnogo kraće trajati nego kada koristite neko drugo meso, jer se belo meso mnogo brže kuva.
Sastojci:
- 750 g pilećeg filea
- 3 šargarepe
- 3 krompira
- 2 štapića celera
- 1 kašičica sušenog timijana
- 1,2 l pilećeg bujona
- 45 g neslanog putera
- 1 crni luk
- 50 g brašna
- Za knedle:
- 240 g brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 100 g čedar sira
- 1/2 kašičice sušenog peršuna
- 2 kašike neslanog putera
- 180 ml mleka
- Još:
- 1 veza peršuna
Recept za pileći gulaš sa knedlama:
U šerpu poređajte krupno isečenu piletinu, zatim dodajte seckanu šargarepu, krompir i celer. Posolite i pobiberite, pa pospite timijanom. Prelije pilećim bujonom (3 kocke supe rastvorite u 1,2 vrele vode). Kuvajte nekih 15 minuta. Zatim u drugoj većoj šerpi istopite puter, pa propržite sitno seckan crni luk. Zatim dodajte brašno, promešajte, a onda sipajte bujon iz one šerpe sa mesom i povrćem. Sipajte veći deo bujona i sve vreme mešajte. Kuvajte dok ne krene da ključa i dok se malo ne zgusne, pa dodajte sve sastojke iz prethodne šerpe (povrće, meso i preostali bujon). Krčakajte dok pravite knedle. U posudi pomešajte brašno, rendani čedar sir i peršun, pa sjedinite. Sipajte istopljeni puter i mleko i mešajte dok ne dobijete lepljivo testo. Zatim isključite gulaš, pa kašikom vadite knedle i ređajte na vrh gulaša. Pecite pileći gulaš sa knedlama u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15-20 minuta. Gulaš sa knedlama je gotov, a ostavite 5 minuta da odmori pre nego što servirate.
Pročitajte i ovo: Gulaš od belog mesa i tikvica
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem