Najkremastiji rižoto sa šampinjonima se prirpema za manje od sat vremena. Možda ćete želeti da isprobate i rižoto od dimljene slanine i praziluka. Evo kako da napravite najkremastiji rižoto sa šampinjonima!

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 340 g šampinjona, tanko isečenih
  • 30 g žutog luka seckanog
  • 2 kašike slanog putera
  • 130 g pirinča
  • 60 ml belog vina
  • 375 ml čorbe od pečuraka
  • 40 ml parmezana, narendanog
  • sveži peršun za ukras po želji

Recept za najkremastiji rižoto sa šampinjonima

16:53
Korak 1

Skuvajte čorbu i dinstajte šampinjone

Za najkremastiji rižoto sa šampinjonima skuvajte čorbu od pečuraka i ostavite po strani. U tiganj stavite maslinovo ulje i šampinjone na srednje jakoj vatri. Kuvajte dok šampinjoni ne omekšaju, oko 5 minuta. Ostavite na stranu. Dodajte puter i luk u šerpu, kuvajte dok ne omekša, oko 3-4 minuta. Umešajte pirinač i kuvajte dok ne počne da rumeni, oko 5 minuta.

16:56
Korak 2

Dodajte vino i čorbu od pečuraka

Dodajte vino i kuvajte dok ne ispari, uz mešanje. Dodajte zagrejanu čorbu ½ šolje, istovremeno mešajući dok ne ispari nakon svakog dodavanja. Ovo će trajati oko 20 minuta.

16:57
Korak 3

Pomešajte pirinač i šampinjone

Umešajte u pirinač šampinjone, parmezan i dodajte peršun. Probajte i dodajte so i biber po potrebi. Ukrasite svežim začinskim biljem po želji. Uživajte u najkremastijem rižotu sa šampinjonima!

Pročitajte kako se pravi rižoto sa krompirom - dupli užitak

BONUS VIDEO

Meksički pirinač TikTok/mad.eats

StvarUkusa/L.S.