Najkremastiji rižoto sa šampinjonima se prirpema za manje od sat vremena. Možda ćete želeti da isprobate i rižoto od dimljene slanine i praziluka. Evo kako da napravite najkremastiji rižoto sa šampinjonima!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 340 g šampinjona, tanko isečenih
- 30 g žutog luka seckanog
- 2 kašike slanog putera
- 130 g pirinča
- 60 ml belog vina
- 375 ml čorbe od pečuraka
- 40 ml parmezana, narendanog
- sveži peršun za ukras po želji
Recept za najkremastiji rižoto sa šampinjonima
Skuvajte čorbu i dinstajte šampinjone
Za najkremastiji rižoto sa šampinjonima skuvajte čorbu od pečuraka i ostavite po strani. U tiganj stavite maslinovo ulje i šampinjone na srednje jakoj vatri. Kuvajte dok šampinjoni ne omekšaju, oko 5 minuta. Ostavite na stranu. Dodajte puter i luk u šerpu, kuvajte dok ne omekša, oko 3-4 minuta. Umešajte pirinač i kuvajte dok ne počne da rumeni, oko 5 minuta.
Dodajte vino i čorbu od pečuraka
Dodajte vino i kuvajte dok ne ispari, uz mešanje. Dodajte zagrejanu čorbu ½ šolje, istovremeno mešajući dok ne ispari nakon svakog dodavanja. Ovo će trajati oko 20 minuta.
Pomešajte pirinač i šampinjone
Umešajte u pirinač šampinjone, parmezan i dodajte peršun. Probajte i dodajte so i biber po potrebi. Ukrasite svežim začinskim biljem po želji. Uživajte u najkremastijem rižotu sa šampinjonima!
Pročitajte kako se pravi rižoto sa krompirom - dupli užitak
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem