Karfiol, kao i brokoli, spada u ono povrće koje ljudi ne spremaju baš često. Jeste da karfiol ima jak ukus, ali ako ga pripremite kako treba i dodate mu prave sastojke, može da bude preukusan. Postoji puno recepata za zapečeni karfiol, ali jedan od boljih je upravo ovaj. Karfiol ispecite sa spanaćem i pršutom, a onda pospite i sirom. 

Sastojci:

  • 1 karfiol
  • 2 jaja
  • 2 kašike pavlake
  • 200 g spanaća
  • 100 g pršute 
  • 100 g mocarele ili tvrdog sira 

Recept za zapečeni karfiol sa spanaćem i pršutom:

12:44
Korak 1

Pripremite sastojke 

Isecite karfiol na manje cvetova, a pršutu ispecite po želji. Spanać možete da koristite sa sve stabljikama, ali možete i da ga očistite. 

12:44
Korak 2

Poređajte u tepsiju 

Nauljite vatrostalnu tepsiju ili neku drugu, pa poređajte kafiol, a onda i pršutu. Na kraju stavite spanać i prelijte jajima koja ste umutili sa kiselom pavlakom. 

12:44
Korak 3

Pecite karfiol

Pospite seckanim sirom ili mocarelom, pa pokrijte pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. 

Pročitajte i ovo: Karfiol zapečen sa sirom

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija Anastastija Staša Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola i tiramisu kolača

(StvarUkusa/S.B.)