Karfiol je povrće koje se ne jede tako često, zbog svog jakog mirisa, ali ako ga napravite kako treba može da bude preukusan. Postoje razni recepti za pripremu karfiola, i čuveni Gordon Remzi otkrio kako da ga spremite savršeno. Ipak, mi vam donosimo najjednostavniji recept za pripremu karfiola,
Sastojci:
- 1 karfiol
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica suvi beli luk
- 1 kašika parmezana
- tvrdi sir po želji ili mocarela
Recept za karfiol zapečen sa sirom:
Pripremite karfiol
Karfiol operite, pa isecite na deblje kriške. Poređajte kriške karfiola na pleh obložen pek papirom.
Napravite preliv
U posudi pomešajte maslinovo ulje, so, biber, beli luk u prahu, slatku papriku i parmezan. Sve dobro promešajte da se sastojci lepo sjedine. Sipajte preliv preko karfiola i premažite sa svih strana.
Pecite karfiol
Pecite karfiol u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Zatim pospite rendani sir i pecite još 10 minuta. Gotov karfiol pospite seckanim peršunom.
Pročitajte i ovo: Odresci karfiola sa puterom od kapara i prezlom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus