Odresci karfiolasa puterom od kapara i prezlom je vrlo aromatičan obrok koji je bogat nutrijentima i savršeno hrskavih rubova kada se zapeče. Možda ćete želeti da probate i brokoli i karfiol zapečeni u mlečnom sosu. Evo kako da napravite odreske karfiola sa puterom od kapara i prezlom!

Sastojci:

  • 2 srednja karfiola
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 300 g putera, na kockice
  • 200 g prezli
  • Velika veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
  • 8 kašika kapara, oceđenih i grubo iseckanih

Recept za odreske karfiola sa puterom od kapara i prezlom

15:52
Korak 1

Zagrejte rernu

Za odreske karfiola sa puterom od kapara i prezlom zagrejte rernu na 210°C. Svaki karfiol isecite na četvrtine, pa stavite u veliki pleh. Prelijte sa 100 ml maslinovog ulja i 100 g putera, a zatim pecite 15-20 minuta dok spolja ne postane hrskav i zlatan, a iznutra ne omekša.

15:55
Korak 2

Ispržite prezle

Zagrejte preostalih 100 ml ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte prezle i pržite, povremeno mešajući, dok ne postanu zlatne i hrskave. Prebacite u činiju i ostavite da se ohlade. Umešajte seckani peršun i začinite po ukusu solju i biberom.

15:56
Korak 3

Umešajte kapar u puter

Obrišite tiganj i istopite preostalih 200 g putera na laganoj vatri dok ne počne da rumeni i da miriše na orašaste plodove. Sklonite sa vatre i umešajte seckane kapare.

15:56
Korak 4

Servirajte karfiol

Za serviranje obilno pokapajte karfiol puterom od kapara, a zatim preko njega pospite prezlu. Poslužite kao prilog ili kao glavno jelo od povrća uz salatu od žitarica. Uživajte u odrescima karfiola sa puterom od kapara i prezlom!

Pročitajte kako se pravi pire od karfiola, praziluka i celera

BONUS VIDEO

tiktok/eatwithalyssatiitle  brza brokoli pastakey

StvarUkusa/L.S.