Šampinjoni su pečurke koje se najčešće koriste u Srbiji, a od njih možete da pripremate sosove, da ih koristite kao nadev za pice, ali možete da ih grilujete ili punite... Mogu da se pronađu na pijaci i u radnjama tokom cele godine, ne koštaju puno, a ukus je odličan. A da li znate kako se čiste? Postoje oni ljudi koji pečurke peru, koji ih brišu krpom ili koji ih nožem gule... Večita je dilema kako se pravilno čiste pečurke, a mi vam otkrivamo tajnu.
Mnoge domaćice peru šampinjone pre termičke obrade, a to nikako nije dobro. Pečurke će upiti puno vode i samim tim nećete ih ispržiti, nego će se dinstati. Osim toga i ukus će biti voden, neće krckati pod zubima. Zato umesto da ih perete očistite ih samo vlažnom krpom ili ubrusom.
Ako se ipak odlučite da operete pečurke, onda ih stavite na ubrus da se dobro ocede, pa ih na kraju obrišite ubrusom.
Pročitajte i ovo: Pečene pečurke od 3 sastojka
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem