Kada želite da napravite svečani ručak za celu porodicu ili vam dolaze gosti, a ne želite da provedete puno vremena u kuhinji, onda je naš predlog da napravite rebarca. Donosimo vam savršen recept za rebarca pečena u rerni, a njihova priprema ne zahteva posebne kulinarske sposobnosti. Kada se meso dobro začini sve što treba da uradite jeste da ga stavite da se peče. To zahteva malo vremena, ali rezultat je odličan. Sočna rebarca možete da poslužite sa pečenim krompirom.
Sastojci:
- 2,2 kg goveđih rebaraca u komadu
- 5 čenova belog luka
- 1 grančica ruzmarina
- nekoliko grančica timijana
- 1 kašičica origana
- 70 ml maslinovog ulja
Recept za pečena rebarca:
Sa kostiju koje vire sastružite salo ili tetivu. Koristeći kanap, zavežite meso da bi zadržalo lep okrugli oblik. Premažite maslinovim uljem, pa dobro posolite i pobiberite. Lepo utrljajte začine u meso. Stavite meso na rešetku, pa ubacite u rernu. Pecite u rerni na 80°C oko 3 sata. Izvadite meso iz rerne, pa ostavite na toplom mestu nekih 30 minuta. Pokrijte alu folijom, kao i krpom. Za to vreme u tiganju zagrejte maslinovo ulje (70 ml), cele čenove belog luka (koje ste prethodno očistili), kao i timijan, origano i ruzmarin. Kada se dobro zagreje procedite. Meso prelijte uljem, a posle i pređite četkicom. Ponovo pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 10 minuta. Ostavite da odmori 10 minuta, pa secite.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus