Kada želite da napravite svečani ručak za celu porodicu ili vam dolaze gosti, a ne želite da provedete puno vremena u kuhinji, onda je naš predlog da napravite rebarca. Donosimo vam savršen recept za rebarca pečena u rerni, a njihova priprema ne zahteva posebne kulinarske sposobnosti. Kada se meso dobro začini sve što treba da uradite jeste da ga stavite da se peče. To zahteva malo vremena, ali rezultat je odličan. Sočna rebarca možete da poslužite sa pečenim krompirom. 

Sastojci:

  • 2,2 kg goveđih rebaraca u komadu 
  • 5 čenova belog luka
  • 1 grančica ruzmarina
  • nekoliko grančica timijana
  • 1 kašičica origana
  • 70 ml maslinovog ulja

Recept za pečena rebarca: 

Sa kostiju koje vire sastružite salo ili tetivu. Koristeći kanap, zavežite meso da bi zadržalo lep okrugli oblik. Premažite maslinovim uljem, pa dobro posolite i pobiberite. Lepo utrljajte začine u meso. Stavite meso na rešetku, pa ubacite u rernu. Pecite u rerni na 80°C oko 3 sata. Izvadite meso iz rerne, pa ostavite na toplom mestu nekih 30 minuta. Pokrijte alu folijom, kao i krpom. Za to vreme u tiganju zagrejte maslinovo ulje (70 ml), cele čenove belog luka (koje ste prethodno očistili), kao i timijan, origano i ruzmarin. Kada se dobro zagreje procedite. Meso prelijte uljem, a posle i pređite četkicom. Ponovo pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 10 minuta. Ostavite da odmori 10 minuta, pa secite. 

BONUS VIDEO: 

Tortilje punjene mlevenim mesom  Instagram/receptik_v_bloknote

StvarUkusa/S.B.