Belo meso možete da pripremite na razne načine, a za šta god da se odlučite, priprema je brza. Mi vam predlažem da belo meso ispržite i da ga poslužite sa sosom od mleka i istopljenog sira. Kao prilog možete da koristite pirinač ili makarone, ali takođe možete da poslužite i sezonsku salatu.
Sastojci:
- 900 g belog mesa
- brašno
- 1 čen belog luka
- 100 ml mleka
- 130 g tvrdog sira
- 1 kašika putera
- 1/4 kašičice šećera
Recept za belo meso u sosu od istopljenog sira:
Belo meso zasecite u obliku dijamanta, pa dobro posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno i ispržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. U šerpu sipajte mleko, mleveni beli luk, sir i šećer. Dobro promešajte i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte puter i kuvajte još neko vreme, uz neprestano mešanje. Prelijte sos preko mesa.
Pročitajte i ovo: Belo meso punjeno spanaćem i sirom, brzi ručak
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem