Belo meso možete da pripremite na razne načine, a za šta god da se odlučite, priprema je brza. Mi vam predlažem da belo meso ispržite i da ga poslužite sa sosom od mleka i istopljenog sira. Kao prilog možete da koristite pirinač ili makarone, ali takođe možete da poslužite i sezonsku salatu.
Sastojci:
- 900 g belog mesa
- brašno
- 1 čen belog luka
- 100 ml mleka
- 130 g tvrdog sira
- 1 kašika putera
- 1/4 kašičice šećera
Recept za belo meso u sosu od istopljenog sira:
Belo meso zasecite u obliku dijamanta, pa dobro posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno i ispržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. U šerpu sipajte mleko, mleveni beli luk, sir i šećer. Dobro promešajte i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte puter i kuvajte još neko vreme, uz neprestano mešanje. Prelijte sos preko mesa.
Pročitajte i ovo: Belo meso punjeno spanaćem i sirom, brzi ručak
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus