Belo meso možete da pripremite na razne načine, a za šta god da se odlučite, priprema je brza. Mi vam predlažem da belo meso ispržite i da ga poslužite sa sosom od mleka i istopljenog sira. Kao prilog možete da koristite pirinač ili makarone, ali takođe možete da poslužite i sezonsku salatu. 

Sastojci: 

  • 900 g belog mesa 
  • brašno
  • 1 čen belog luka 
  • 100 ml mleka 
  • 130 g tvrdog sira 
  • 1 kašika putera 
  • 1/4 kašičice šećera 

Recept za belo meso u sosu od istopljenog sira: 

Belo meso zasecite u obliku dijamanta, pa dobro posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno i ispržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. U šerpu sipajte mleko, mleveni beli luk, sir i šećer. Dobro promešajte i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte puter i kuvajte još neko vreme, uz neprestano mešanje. Prelijte sos preko mesa. 

Pročitajte i ovo: Belo meso punjeno spanaćem i sirom, brzi ručak

BONUS VIDEO: 

Kako se pravi puter piletina Instagram/Fooodkings

StvarUkusa/S.B.