Obrok koji se u brojnim domaćinstvima rado priprema je upravo belo meso, bilo u prženoj ili kuvanoj varijanti. U ovom receptu belo meso je punjeno sirom, spanaćem i slaninom. Možda ćete želeti da napravite pileće belo meso umotano u pršutu, ukoliko niste ljubitelj slanine. Evo i kako da napravite punjenu piletinu!

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa bez kostiju i bez kože
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu
  • 120 g krem sira, omekšanog
  • 100 g smrznutog spanaća, odmrznutog, oceđen i isceđen
  • 70 g iseckane tikvice
  • 200 g iseckane mocarele
  • Prstohvat mlevene crvene paprike
  • 4 trake slanine, isecite na još 4 trake
  • 2 kašike maslinovog ulja

Recept za belo meso punjeno spanaćem i sirom:

10:58
Korak 1

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 200°. Veliki pleh obložite folijom. Napravite proreze po širini na pilećem belom mesu, pazeći da ne isečete do kraja. Začinite solju i biberom. Stavite na pripremljeni lim za pečenje.

11:01
Korak 2

Filujte meso

U posudi pomešajte krem sir, spanać, tikvice i polovinu mocarele. Začinite solju, biberom i prstohvatom crvene paprike. Svaki drugi prorez napunite mešavinom krem sira, a preostale proreze popunite komadom slanine. Pospite preostalu mocarelu na vrh i pokapajte uljem.

11:01
Korak 3

Pecite piletinu

Pecite dok slanina ne postane hrskava, oko 35 minuta. Servirajte toplo.

Pročitajte kako da kod kuće napravite originalni pileći giros

BONUS VIDEO:

TikTok/hungryhappens Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

 StvarUkusa/L.S.