Obrok koji se u brojnim domaćinstvima rado priprema je upravo belo meso, bilo u prženoj ili kuvanoj varijanti. U ovom receptu belo meso je punjeno sirom, spanaćem i slaninom. Možda ćete želeti da napravite pileće belo meso umotano u pršutu, ukoliko niste ljubitelj slanine. Evo i kako da napravite punjenu piletinu!
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa bez kostiju i bez kože
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- 120 g krem sira, omekšanog
- 100 g smrznutog spanaća, odmrznutog, oceđen i isceđen
- 70 g iseckane tikvice
- 200 g iseckane mocarele
- Prstohvat mlevene crvene paprike
- 4 trake slanine, isecite na još 4 trake
- 2 kašike maslinovog ulja
Recept za belo meso punjeno spanaćem i sirom:
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 200°. Veliki pleh obložite folijom. Napravite proreze po širini na pilećem belom mesu, pazeći da ne isečete do kraja. Začinite solju i biberom. Stavite na pripremljeni lim za pečenje.
Pecite piletinu
Pecite dok slanina ne postane hrskava, oko 35 minuta. Servirajte toplo.
Pročitajte kako da kod kuće napravite originalni pileći giros
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom