Recepti sa kuvanim jajima u mnogim domaćinstvima obeleže nedelju nakon Vaskrsa, jer smo farbali jaja, nadmetali se ko će pobediti, a onda ostali sa korpom kuvanih jaja sa kojima nismo sigurni šta da uradimo.

Predlažemo vam recept sa kuvanim jajima kakav do sada niste probali! Ako vam je dosadila salata od kuvanih jaja, ili stavljanje jaja u sendviče, isprobajte ovaj recept koji potiče iz Indije. Kuvana jaja u kombinaciji sa aromatičnim začinima i sosom od paradajza su pun pogodak za sve koji vole ukusnu, začinjenu hranu!

Sastojci:

  • 5 tvrdo kuvanih jaja
  • 2 paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 komad đumbira veličine palca
  • Ljuta tucana paprika
  • Kašičica kurkume
  • Kašičica kumina
  • Ulje
  • So i biber

Recept za pikantno jelo sa kuvanim jajima

12:40
Korak 1

Pripremite sastojke za sos

U blender stavite očišćen i iseckan luk, beli luk i paradajz. Dodajte oljušten i izrendan đumbir. Usitnite 20-30 sekundi dok ne dobijete gust sos. Odložite ga sa strane.

12:51
Korak 2

Zagrejte tiganj i pripremite jaja

Kuvana jaja oljuštite i presecite uzduž na pola. Zagrejte ulje u tiganju sa debelim dnom, na srednjoj vatri.

12:51
Korak 3

Napravite sos

U tiganju najpre propržite suve začine, dodajte so i biber, pa položite jaja presečenom stranom na dole. Propržite dva minuta, pa zalijte sosom. Pojačajte vatru i pustite da se krčka još pet minuta, pažljivo mešajte tako da sos uspe da uđe i ispod jaja, potom ohladite dva minuta i poslužite toplo.

Pročitajte i kako se pravi salata od kuvanih jaja i avokada!

BONUS VIDEO:

TikTok/eattastedine Jaja na oko sa feta sirom

(StvarUkusa/B.Z.J.)