Mleveno meso se često koristi za pripremu najukusnijih jela, a odlično se slaže uz skoro sve namirnice. Najpoznatija jela su pljeskavice, ćevapi, ćufte... Pljeskavice se jednostavno pripremaju, a možete da ih jedete uz prilog, ali i da od njih pravite burgere. Ipak, koliko god delovalo da se baš lako prave, postoje neke cake koje će ih učiniti savršeno ukusnim.
Prvo što treba da znate jeste da se luk pre dodavanja u mleveno meso renda i to na sitno rende.Ovo je obavezno jer sok od luka pomešan sa mlevenim meso daje sočnost i sprečava da pljeskavice budu suve. Zato nemojte da koristite blender ili da seckate luk, već ga sitno izrendajte.
Nemojte da solite mleveno meso jer se dodaje Vorčester sos, a za pikantni ukus i malo tabasko sosa.
Sastojci:
- 750 g junećeg mlevenog mesa
- 70 g prezli
- 1 crni luk
- 1/2 veze peršuna
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 1 kašičica Vorčester sosa
- 2 kašičice tabasko sosa
Najbolji recept za domaće pljeskavice:
Pripremite meso
U posudi pomešajte mleveno meso, pa dodajte sitno rendan crni luk, mleveni beli luk, seckani peršun, jaje, pa sipajte Vorčester i tabasko sos. Na kraju dodajte i prezle, začinite po želji i sve lepo sjedinite rukama. Nemojte da preterujete jer će meso biti mekše ako brzo sjedinite sastojke. Podelite na 6 jednakih delova.
Oblikujte pljeskavice
Oblikujte 6 pljeskavica, pa ih poređajte na tacnu obloženu pek papirom. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na pola sata. To će pomoći da se pljeskavice ne raspadnu tokom prženja.
Pržite ili grilujte pljeskavice
Gotove pljeskavice pržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja ili grilujte na roštilju.
Pročitajte i ovo: Gurmanske pljeskavice na kupusu
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus