Sigurno ste do sada pravili pljeskavice, a najviše se jede čuvena gurmanska. Ako volite ovaj specijalitet od mlevenog mesa mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. U pitanju su gurmanske pljeksavice na kupusu, koje se služe sa sirom, predivnim umakom i lukom. Obavezno probajte, a priprema je vrlo jednostavna. Ako ne jedete meso, probajte i ove pljeskavice od kupusa.
Sastojci:
- 800 g mlevenog mesa
- 50 g mladog luka
- 1/2 kašičice korijandera
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kupus
- 1 ljubičasti luk
- 1 tikvica
- 250 g tvrdog sira
- Za sos:
- 200 ml joguta
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1,5 kašičica paradajz paste
- malo vlašca
- malo sveže mirođije
Recept za gurmanske pljeskavice na kupusu:
U mleveno meso dodajte sitno seckani mladi luk, pa posolite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i korijanderom. Dobro sjedinite smesu. Kupus isecite na deblje kolutove i poređajte na pleh obložen pek papirom. Svaki posolite i pobiberite, pa preko poređajte ljubičasti luk isečen na kolutove. Mleveno meso podelite na 4 jednaka dela i od svakog napravite pljeskavicu, pa stavite preko kupusa i luka. Izrendajte tikvicu, pa stavite preko svake pljeskavice. U posudi pomešajte jogurt, so, beli luk u prahu, paradajz pastu, seckani vlašac i mirođiju i sve dobro sjeidnite. Dobijeni sos sipajte preko tikvica. Pecite pljeskavice na kupusu u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta. Zatim izvadite pljeskavice i pospite ih rendanim sirom, pa pecite još 10 minuta na 240°C.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus