Ako niste iskusna domaćica, a ipak želite da napravite preukusan ručak koji će se dopasti celoj porodici, mi predlažemo ovaj recept. U pitanju je goveđe meso koje se lagano krčka u šerpi ili tiganju. Možete da izaberete bilo koji deo mesa, jer će ga ovakva termička obrada učiniti neverovatno mekanim. Sve što treba da uradite jeste da sastojke poređajte u šerpu ili tiganj i dinstate sat vremena. Izuzetno lako, a ukusno goveđe meso svideće se svima.
Sastojci:
- 1 kg govedine
- 3-4 crna luka
- 100-120 g putera
- 3 kašike vode
- peršun
Recept za goveđe meso sa crnim lukom:
U tiganj poređajte goveđe meso koje ste isekli na kockice, pa preko stavite crni luk koji ste isekli na rebarca. Zatim stavite komad putera i sipajte vodu. Poklopite i dinstajte nekih sat vremena na srednjoj temepraturi. Nekih 15 minuta pred kraj dodajte rendani beli luk, posolite i pobiberite, pa promešajte. Ostavite još 5 minuta i servirajte sa prilogom po želji. Mi predlažemo pire krompir.
Pročitajte i ovo: Goveđe meso u sosu od paprike
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus