Ako niste iskusna domaćica, a ipak želite da napravite preukusan ručak koji će se dopasti celoj porodici, mi predlažemo ovaj recept. U pitanju je goveđe meso koje se lagano krčka u šerpi ili tiganju. Možete da izaberete bilo koji deo mesa, jer će ga ovakva termička obrada učiniti neverovatno mekanim. Sve što treba da uradite jeste da sastojke poređajte u šerpu ili tiganj i dinstate sat vremena. Izuzetno lako, a ukusno goveđe meso svideće se svima.
Sastojci:
- 1 kg govedine
- 3-4 crna luka
- 100-120 g putera
- 3 kašike vode
- peršun
Recept za goveđe meso sa crnim lukom:
U tiganj poređajte goveđe meso koje ste isekli na kockice, pa preko stavite crni luk koji ste isekli na rebarca. Zatim stavite komad putera i sipajte vodu. Poklopite i dinstajte nekih sat vremena na srednjoj temepraturi. Nekih 15 minuta pred kraj dodajte rendani beli luk, posolite i pobiberite, pa promešajte. Ostavite još 5 minuta i servirajte sa prilogom po želji. Mi predlažemo pire krompir.
Pročitajte i ovo: Goveđe meso u sosu od paprike
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem