Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MEKANO GOVEĐE MESO SA CRNIM LUKOM: Samo poređajte sastojke u šerpu i dinstajte (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Isprobajte ovaj recept za mekano goveđe meso sa crnim lukom koje se pravi nikad lakše.

 Mekano goveđe meso sa crnim lukom Izvor: Printscreen/YT/Lecker schnell

Ako niste iskusna domaćica, a ipak želite da napravite preukusan ručak koji će se dopasti celoj porodici, mi predlažemo ovaj recept. U pitanju je goveđe meso koje se lagano krčka u šerpi ili tiganju. Možete da izaberete bilo koji deo mesa, jer će ga ovakva termička obrada učiniti neverovatno mekanim. Sve što treba da uradite jeste da sastojke poređajte u šerpu ili tiganj i dinstate sat vremena. Izuzetno lako, a ukusno goveđe meso svideće se svima. 

Sastojci: 

  • 1 kg govedine
  • 3-4 crna luka
  • 100-120 g putera
  • 3 kašike vode
  • peršun

Recept za goveđe meso sa crnim lukom: 

U tiganj poređajte goveđe meso koje ste isekli na kockice, pa preko stavite crni luk koji ste isekli na rebarca. Zatim stavite komad putera i sipajte vodu. Poklopite i dinstajte nekih sat vremena na srednjoj temepraturi. Nekih 15 minuta pred kraj dodajte rendani beli luk, posolite i pobiberite, pa promešajte. Ostavite još 5 minuta i servirajte sa prilogom po želji. Mi predlažemo pire krompir

Pročitajte i ovo: Goveđe meso u sosu od paprike

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:14
Pileće ćufte iz blendera
Izvor: Instagram/foodiies_lifee
Izvor: Instagram/foodiies_lifee

Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti