Učinite nedeljni ručajk savršenim jednim fantastičnim receptom za svinjske kotlete. Ovako sočne i bogatog ukusa još uvek niste jeli! Svinjske kotlete možete čak spremati i u belom vinu, a mi vam danas predlažemo da isprobate sa topljenim sirom. Peku se sa pečurkama, ali i majonezom i jajima. Ukus će vas oduševiti na prvi zalogaj, kao i ostale ukućane.

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog kotleta
  • 5 g soli + prstohvat soli
  • 5 g crnog bibera 
  • 8 komada topljenog sira
  • 300 g pečuraka
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g tvrdog sira
  • 1 jaje
  • 50 ml majoneza
  • Za salatu:
  • 1 šargarepa
  • 2 kisela krastavca
  • 50 g mladog luka
  • 3 paradajza
  • 1 paprika
  • 10 g mirođije
  • 10 g peršuna
  • 5 g slatke začinske paprike
  • 5 g soli
  • 30 ml ulja

Recept za svinjske kotlete sa topljenim sirom i pečurkama:

Isecite svinjski kotlet na 8 šnicli, pa svaku pojedinačno zasecite po površini u romboidne kocke. Pospite solju i biberom, pa poređajte svinjske kotlete po plehu obloženom pek papirom. Na svaku šniclu dodajte po 1 komad topljenog sira, pa ga razmažite viljuškom. U činiju ubacite iseckane pečurke, iseckan crni luk i prstohvat soli, pa promešajte. Dodajte po kašiku smese sa pečurkama na svinjske kotlete. Izrendajte tvrdi sir, pa ga pomešajte sa majonezom i jajetom. Po kašiku smese sa tvrdim sirom dodajte na svinjske kotlete. Pecite svinjske kotlete sa topljenim sirom i pečurkama na 180°C oko 30 minuta. Izrendajte šargarepu, iseckajte krastavac, papriku i mladi luk, pa promešajte povrće u činiji. Dodajte iseckan paradajz i peršun, mirođiju, slatku začinsku papriku, so i ulje. Salatu dobro promešajte. Služite je sa svinjskim kotletima sa topljenim sirom i pečurkama. Preporučujemo i svinjske kotlete sa medom i belim lukom.

BONUS VIDEO:

Vojvođanski kare kao predlog za ručak Kurir

 Izvor: StvarUkusa