Sastojci

  • svinjski kotleti 6 komada
  • malo brašna
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • beli luk 5-6 čena
  • peršun 1/2 vezice
  • belo vino 50 - 70 ml
  • mesni temeljac ili voda maloulje ili svinjska mast po potrebi
Pogledajte i: Šnicle u sosu

Kako pripremiti

Kotlete posolite i pobiberite, pa ih sa obe strane lagano uvaljajte u brašno. Zagrejte masnoću u tiganju, pa na vrelo spustite kotlete i blago ih zapecite da se stvori korica sa jedne strane.

Za to vreme sitno naseckajte i pomešajte beli luk i peršun. Kotlete izvadite iz posude, pa podlijte vinom i lagano promešajte i sastružite svu karamelizovanu masnoću i zapečeno brašno.

Vratite kotlete u posudu sa zapečenom stranom prema gore i pospite ih pripremljenim belim lukom i peršunom. Podlijte sa malo temeljca, poklopite, pa nastavite dinstati na laganoj vatri oko 20 minuta.

Kotlete izvadite na topli tanjir, a u tiganj dolijte još malo temeljca, pa kratko prokuvajte i dobijenim umakom prelijte kotlete. Poslužite uz povrće i salatu po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zena.blic.rs