Sastojci
- svinjski kotleti 6 komada
- malo brašna
- so po ukusu
- biber po ukusu
- beli luk 5-6 čena
- peršun 1/2 vezice
- belo vino 50 - 70 ml
- mesni temeljac ili voda maloulje ili svinjska mast po potrebi
Kako pripremiti
Kotlete posolite i pobiberite, pa ih sa obe strane lagano uvaljajte u brašno. Zagrejte masnoću u tiganju, pa na vrelo spustite kotlete i blago ih zapecite da se stvori korica sa jedne strane.
Za to vreme sitno naseckajte i pomešajte beli luk i peršun. Kotlete izvadite iz posude, pa podlijte vinom i lagano promešajte i sastružite svu karamelizovanu masnoću i zapečeno brašno.
Vratite kotlete u posudu sa zapečenom stranom prema gore i pospite ih pripremljenim belim lukom i peršunom. Podlijte sa malo temeljca, poklopite, pa nastavite dinstati na laganoj vatri oko 20 minuta.
Kotlete izvadite na topli tanjir, a u tiganj dolijte još malo temeljca, pa kratko prokuvajte i dobijenim umakom prelijte kotlete. Poslužite uz povrće i salatu po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zena.blic.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus