Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUČAK ZA DESETKU: Avganistanski ćevap

Autor Ilic Milica
Autor Ilic Milica

RUČAK ZA DESETKU: Avganistanski ćevap

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Za sve ljubitelje mesa ovaj obrok je nešto savršeno.

Preukusan obrok od mlevenog mesa naćiće se na vašem stolu za tili čas. Potrebno je malo kulinarskog umeća, začini i kvalitetno mleveno meso.

Potrebno je:

Za smesu:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 1 kg skuvanog krompira
  • 3 žumanceta
  • 1 kuvano jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • so
  • biber
  • seckani peršun
  • i još 3 belanceta

Pročitajte i: NEKAD PRIVILEGIJA BOGATIH, DANAS NA VAŠEM STOLU: Čorbadžijski gulaš sa pečurkama

Za preliv:

  • 1 kisela pavlaka
  • 1 čen belog luka
  • sok od 1 limuna
  • 200 g majoneza
  • malo peršuna

Priprema:

Kuvani krompir izgnječiti kao za pire. Dodati mu mleveno meso, žumanca, kuvano jaje i ostale sastojke. Sve to dobro umesiti. Ostaviti u frižideru 1 sat da se dobro sjedini.

Nako toga vaditi smesu rukom i oblikovati ćevape.

Posebno umutiti 3 belanceta pa umakati ćevap u belanca i u prezle, pa pržiti na vrelom ulju.

Preliv:

Umutiti 1 kiselu pavlaku, beli luk, majonez, limunov sok, peršun. Sve to preliti preko ispečenih ćevapa ili servirati u tanjir pa umakati komadiće ćevapa u to.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/Izvor: stvarukusa.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti