Za sve ljubitelje mesa ovaj obrok je nešto savršeno.
Preukusan obrok od mlevenog mesa naćiće se na vašem stolu za tili čas. Potrebno je malo kulinarskog umeća, začini i kvalitetno mleveno meso.
Potrebno je:
Za smesu:
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 kg skuvanog krompira
- 3 žumanceta
- 1 kuvano jaje
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice sode bikarbone
- so
- biber
- seckani peršun
- i još 3 belanceta
Za preliv:
- 1 kisela pavlaka
- 1 čen belog luka
- sok od 1 limuna
- 200 g majoneza
- malo peršuna
Priprema:
Kuvani krompir izgnječiti kao za pire. Dodati mu mleveno meso, žumanca, kuvano jaje i ostale sastojke. Sve to dobro umesiti. Ostaviti u frižideru 1 sat da se dobro sjedini.
Nako toga vaditi smesu rukom i oblikovati ćevape.
Posebno umutiti 3 belanceta pa umakati ćevap u belanca i u prezle, pa pržiti na vrelom ulju.
Preliv:
Umutiti 1 kiselu pavlaku, beli luk, majonez, limunov sok, peršun. Sve to preliti preko ispečenih ćevapa ili servirati u tanjir pa umakati komadiće ćevapa u to.
Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus