Za sve ljubitelje mesa ovaj obrok je nešto što će zavoleti od prvog zalogaja.
Potrebni sastojci
- 2 kg svinjskih rebara
- 1 glavica luka
- 50 ml ulja
- 250 ml paradajz sosa
- 100 ml vode
- 50 g šećera
- 50 ml soka od limuna
- 3 kašike vorčester sosa
- 2 kašike senfa
- biber
- so
Način pripreme
Propržimo isečen luk u ulju dok ne omekša i dodajemo paradajz sos, vodu, šećer, sok do limuna, Vorčester sos, senf, so i biber.
Kuvamo na slaboj vatri 15 minuta. Ne sečemo rebra u pečemo ih na slabom žaru, povremeno ih okrećući.
Nakan što su se pekla 30 minuta, namažemo ih obilno pripremljenim sosom i pečemo još 10 minuta. Pre serviranja ih isečemo na porcije.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/Izvor: bonapeti.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom