Potrebno je:
- 1,2 komada pilećih bataka sa karabatakom
- 200g čajne kobasice
- ruzmarin veza
- majčina dušica veza
- 200g suvih šljiva
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
Pileće batake raseći i izvaditi kost. Batake potom čekićem razlupati i spojiti tako da dobijemo pravougaonik. Potom batake začiniti solju i biberom, posuti obilno začinskim travama i na jedan kraj složiti čajnu kobasicu, na nju suve šljive pa sve urolovati u salamu
Dobijenu salamu umotati u foliju i peći u zagrejanoj pećnici 45 min na 200 stepeni.
Ispečenu salamu seći po ukusu na tanke kriške i služiti sa pire krompirom i sosom po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:ukusnoibrzo.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus