1. Pripremiti punjenje. Iscepkati listice majorana. Iseckati praziluk, kao i beli luk. Istisnuti krvavicu iz creva i dodati. Dodati peršun i dve kašike listića majorana. Posoliti, pobiberiti i izmešati.
2. Pripremiti meso. Blago istanjiti šnicle izmeđ u dve providne folije. Rasporediti punjenje po šniclama, ali ostaviti ivice prazne. Uviti rolnice i uvezati ih kuhinjskim koncem.
3. Ispržiti rolnice. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Zagrejati ulje u tiganju i ispržiti rolnice kratko sa svih strana. Dodati zelen i propržiti. Naliti bujonom ili supom, dodati ostatak majorana, pa sve presuti u posudu za pecenje. Naliti vinom i peci oko 30–35 minuta u rerni.
4. Pripremiti sos. Rolnice izvaditi iz posude za pecenje i ostaviti na toplom. Procediti mocu i ispasirati je. Naliti slatku pavlaku, ukuvati kratko i zaciniti. Dodati limunovu koru. Vratiti rolnice u sos i servirati ih po želji uz trakaste rezance.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus