1. Pripremiti punjenje. Iscepkati listice majorana. Iseckati praziluk, kao i beli luk. Istisnuti krvavicu iz creva i dodati. Dodati peršun i dve kašike listića majorana. Posoliti, pobiberiti i izmešati.


Sastojci:

1/2 veze majorana
2 praziluka
1 čen belog luka
150 g krvavice, nekuvane
malo peršuna
so, biber
4 teleće šnicle (po 120 g)
3 kašike ulja
1 veza zeleni, sitno seckane
250 ml junećeg bujona ili supe od kocke
100 ml belog vina
50 ml slatke pavlake
malo rendane kore limuna

2. Pripremiti meso. Blago istanjiti šnicle izmeđ u dve providne folije. Rasporediti punjenje po šniclama, ali ostaviti ivice prazne. Uviti rolnice i uvezati ih kuhinjskim koncem.

3. Ispržiti rolnice. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Zagrejati ulje u tiganju i ispržiti rolnice kratko sa svih strana. Dodati zelen i propržiti. Naliti bujonom ili supom, dodati ostatak majorana, pa sve presuti u posudu za pecenje. Naliti vinom i peci oko 30–35 minuta u rerni.

4. Pripremiti sos. Rolnice izvaditi iz posude za pecenje i ostaviti na toplom. Procediti mocu i ispasirati je. Naliti slatku pavlaku, ukuvati kratko i zaciniti. Dodati limunovu koru. Vratiti rolnice u sos i servirati ih po želji uz trakaste rezance.