Sastojci:
- 3 kuvana jajeta
- 1 velika sirova šargarepa
- 1 kuvana šargarepa
- 150 g kukuruza iz konzerve
- 100 g kačkavalja
- 1 veza mirođije
- 1 veza mladog luka
- 3 kašike majoneza
- so po ukusu
Recept za salatu Narcis:
Kako biste napravili ovu salatu, pro pripremite latice cvetova za ukrašavanje salate. Presecite jaje na pola, izvadite žumance. Polovine belanaca isecite na četvrtine i isecite središnji deo svake četvrtine tako da ostanu trouglovi. Odsecite male vrhove sa obe strane svakog trougla. Da bi latica izgledala urednije i iste debljine, isecite je nožem. Za tri cveta, potrebna su 3 kuvana jajeta.
Preostala belanca iseckajte nožem. Polovinu žumanaca ostavite za ukrašavanje, a preostala žumanca iseckajte. Svežu šargarepu izrendajte na krupnom rendeu, kao i kačkavalj. Sitno naseckajte mirođiju, a iz veze mladog luka izaberite oko 7 pera za ukrašavanje salate. Preostali mladi luk sitno iseckajte nožem. U činiju stavite rendanu šargarepu, kačkavalj, konzervirani kukuruz, belanca, žumanca i seckanu zelenu salatu. Posolite salatu i začinite je majonezom. Stavite salatu u lep tanjir i poravnajte je kašikom.
Lepo rasporedite pera mladog luka po salati, imitirajući stabljiku narcisa. Postavite latice narcisa na luk, formirajući tri cveta. Da biste napravili sredinu narcisa, isecite kriške kuvane šargarepe pomoću ljuštilice za povrće. Uvijte ih u cev i onda presecite na pola. Stavite tako pripremljenu šargarepu u sredinu cvetova i pospite unutrašnjost sredine izmrvljenim žumancem. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najbržu salatu od kuvanih jaja.
Pročitajte kako se pravi salata od krastavaca, jaja i kukuruza
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade