Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 150 g kačkavalja
- 150 g majoneza
- 280 g crnih maslina
- 2 paradajza
- 1/2 luka
- 1 kašika začina za piletinu
- so po ukusu
Za ukras:
- 3 čeri paradajza
- 3 crne masline
- 1 kašičica maka
- šaka sveže mirođije
Recept za uskršnju salatu sa piletinom, sirom i maslinama:
Kako biste napravili ovu salatu, prvo 300 g pilećeg filea operite i osušite papirnim ubrusima. Meso posolite sa svih strana i pospite začinima. Sve dobro rukama utrljajte u meso. Pripremljeni file stavite u zagrejan tiganj sa uljem. Pržite na jakoj vatri dok se ne stvori lepa zlatno-braon korica, oko 2 minuta prvo sa jedne, a zatim sa druge strane. Kada se meso isprži sa obe strane, u tiganj sipajte pola čaše ključale vode i pokrijte ga poklopcem. Smanjite vatru i dinstajte file ispod poklopca oko 15-20 minuta.
Kada je fil gotov, izvadite ga iz tiganja i ostavite da se malo ohladi. Ohlađeni file isecite na sitne kockice. Takođe i paradajz isecite na kockice. Jednu teglu crnih maslina narežite na kolutiće. Obavezno ostavite 3 masline za ukrašavanje salate. Luk isecite na male kockice i sitno narendajte 150 g kačkavalja. Stavite seckani pileći file na veliki tanjir. Ravnomerno ga rasporedite po celoj površini.
Nanesite majonezu obliku mreže njega. Postavite seckane masline kao sledeći sloj. Raširite ih ravnomerno.
Ponovo nanesite majonez u obliku mrežice. Stavite paradajz isečen na komade, prethodno ocedite višak tečnosti iz njih. Na isti način ih ravnomerno rasporedite po salati. Stavite seckani luk na paradajz, a zatim prelijte majonezom. Odozgo i sa strane pospite salatu rendanim kačkavaljem. Uzmite 3 čeri paradajza i isecite ih na tanke krugove. Rasporedite ih odozgo na salati da izgledaju kao cvetovi maka. Za jedan cvet je potrebno 6 krugova. Na ovaj način rasporedite 3 cveta. U sredinu svakog cveta stavite trećinu masline, kao centar maka. Oko centra pospite paradajz zrnima maka. Svaki cvet ukrasite grančicama mirođije. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najlepšu prolećnu salatu sa kupusom i kukuruzom.
Pročitajte i kako se pravi salata sa pilećom džigericom u obliku pečurke
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
ODRŽAN NAJZDRAVIJI DOGAĐAJ U GRADU – IMUNO FEST
Recept za najbolju domaću bajaderu
Začinjeni kupus na roštilju
Sendvič Musavi Džo sa začinjenim mesom