Sastojci:

  • 240 g bulgura
  • 400 ml ključale vode
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 80 ml limunovog soka
  • 240 g seckanog mladog luka
  • 240 g seckanog svežeg peršuna
  • 60 g seckane sveže nane
  • 3 paradajza, seckana
  • 1 krastavac - oljušten i isečen
  • 1 kašičica soli
  • mleveni crni biber, po ukusu
Zašto je korisno jesti bulgur?

Bulgur je pre svega bogat vlaknima, pa samim time pomaže čiščenju creva i varenju. Sadrži veliki broj supstanci koje učestvuju u razgradnji masti i pretvaraju ugljene hidrate u energiju. Prednost ove žitarice je i nizak hipoglikemijski indeks, pa nakon konzumiranja ne dolazi do naglog povćanja šećera u krvi. Bogat je manganom koji pozitivno utiče na nervni sistem. Sadrži folnu kiselinu koja je od velikog značaja za zdravlje žena.

Recept za libansku salatu tabuleh:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo pomešajte bulgur i ključalu vodu u velikoj posudi. Pokrijte i ostavite da se natapa 1 sat.

Pomešajte ulje, limunov sok, luk, peršun, nanu, paradajz i krastavac sa bulgurom. Začinite po ukusu solju i crnim biberom. Pokrijte i ostavite u frižideru najmanje 1 sat. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i prolećnu salatu sa šargarepom i jabukama.

Pročitajte kako se pravi najlepša prolećna salata sa kupusom i kukuruzom

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Slaganje salate kao u restoranima Izvor: Slaganje salate kao u restoranima

StvarUkusa