Sastojci:
- 240 g bulgura
- 400 ml ključale vode
- 80 ml maslinovog ulja
- 80 ml limunovog soka
- 240 g seckanog mladog luka
- 240 g seckanog svežeg peršuna
- 60 g seckane sveže nane
- 3 paradajza, seckana
- 1 krastavac - oljušten i isečen
- 1 kašičica soli
- mleveni crni biber, po ukusu
Recept za libansku salatu tabuleh:
Kako biste napravili ovu salatu, prvo pomešajte bulgur i ključalu vodu u velikoj posudi. Pokrijte i ostavite da se natapa 1 sat.
Pomešajte ulje, limunov sok, luk, peršun, nanu, paradajz i krastavac sa bulgurom. Začinite po ukusu solju i crnim biberom. Pokrijte i ostavite u frižideru najmanje 1 sat. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i prolećnu salatu sa šargarepom i jabukama.
Pročitajte kako se pravi najlepša prolećna salata sa kupusom i kukuruzom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.