Sastojci:

  • 2 cela očišćena oslića
  • 9 većih krompira
  • 150 g očišćenog sremuša
  • 2 mlada luka
  • 2 limuna
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica crnog bibera u zrnu
  • 1 vaza peršuna
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • so po ukusu
Zašto je korsino da jedete sremuš?

Sremuš je divlji beli luk koji sadrži belančevine, masti i eterična ulja. Bogat je vitaminom C, vitaminima B1 i B2, karotenom, folnom kiselinom, magnezijumom, niacinom, gvožđem i manganom. Ima antioksidativna, antiinflamatorna i antimikrobna svojstva i vrlo je koristan za kardivaskularni sistem.

Recept za salatu sa krompirom, sremušem i oslićem:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo oljušite krompir i iseckajte ga, pa ga skuvajte u hladnoj vodi. Ribu skuvajte u slanoj vodi sa malo limuna, lovorovim listom i biberom u zrnu, oko 20 minuta.

Vrlo sitno naseckajte sremuš, mladi luk i peršun. Pomešajte sok od limuna, maslinovo ulje, rendanu koricu limuna i malo suvog začina, za dresing. Nakon toga procedite krompir, očistite i pripremite ribu pa je iseckajte. Sve pomešajte sa mešavinom sremuša i dresingom, promešajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najbolju vitaminsku salatu za svako godišnje doba.

Pročitajte i kako se pravi posna salata sa brokolijem i bademima kao iz restorana

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa