Sastojci:
- 1 konzerva tunjevine (ocediti višak tečnosti)
- 1 crveni luk (sitno iseckan)
- 1 pakovanje krem sira (ili topljenog sira)
- sok od pola limuna
- 1 kiseli krastavac (sitno iseckan)
- so i biber po ukusu
Priprema:
Pašteta od tunjevine je izuzetno popularna u mnogim kuhinjama sveta, jer predstavlja zdravu i ukusnu alternativu kupovnim paštetama. Njena velika prednost je jednostavna priprema – sve sastojke možete jednostavno pomešati u blenderu i za nekoliko minuta imati gotov namaz koji se može poslužiti na hlebu, tostiranom bagetu, krekerima ili čak kao punjenje za slane rolate.
Domaća pašteta od tunjevine je savršena za lagane obroke, brze užine, ali i za posluženje gostima na zabavama. Uz malo kreativnosti, možete je dodatno obogatiti začinima, dodacima poput majoneza ili pavlake, ili je čak poslužiti uz masline, kapare i rukolu. Bilo da je pripremate za doručak, užinu ili posebne prilike, ova pašteta će sigurno osvojiti sve ljubitelje brzih i ukusnih jela.
U blender ili secka dodati tunjevinu, krem sir i limunov sok. Blendati dok se ne dobije glatka smesa. Dodati sitno iseckan crveni luk i kiseli krastavac, pa kratko izblendati da ostanu sitni komadići. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Prebaciti u činiju i ostaviti u frižideru najmanje 30 minuta da se ukusi sjedine.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.