Umesto da kupujete namaze u čiji sastav niste potpuno sigurni, mi vam predlažemo da je sami kod kuće napravite. Paštetu mnogi vole i često se kupuje, a možete da je napravite od skoro svih sastojaka. Priprema je vrlo jednostavna, a ukus fantastičan. Mi vam donosimo i recept za pileću paštetu kojoj niko neće moći da odoli.
Sastojci:
- 350 g piletine (bilo koji deo)
- 1 crni luk
- 2 kašike senfa
- so, biber, beli luk u prahu, ljuta paprika
- 3 kašike maslinovog ulja
- 100 ml bujona
Recept za pileću paštetu:
Meso skuvajte ili ispecite. Ako ste izabrali belo meso ništa ne morate da radite, a ako ste izabrali neki drugi deo mesa skinite kosti i kožu. Meso stavite u blender, pa dodajte seckani luk koji ste prethodno propržili. Posolite i pobiberite. Zatim u blender sipajte bujon, ulje, začine i senf. Sve dobro izblendirajte i stavite u staklenu posudu. Paštetu možete da držite u frižideru do 5 dana.
Pročitajte i ovo: Pašteta od tune
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Beskvasni hleb od heljde
Trikovi da iskoristite previše kiselo testo, koje ne može da naraste
Sezonska pasta sa bundevom