Nema ništa lepše od mirisa domaćeg peciva, a ništa zdravije od domaćih namaza, pa vam predlažemo da za doručak napravite domaće lepinje i paštetu. Ona spada u popularne namaze, a ovaj recept za pileću paštetu će vam se dopasti na prvi zalogaj. Napravite je od bataka, jer je to meso sočnije od belog, a uz dodavanje putera i bujona biće još kremastija.
- Sastojci:
- 500 g bataka bez kostiju
- 1 crni luk
- 125 g putera
- 3 kašičice soli
- 1/3 kašičice bibera
- 150-200 ml supe od bataka
Priprema:
Luk presecite na pola, pa prepecite na ringli. Zatim stavite u šerpu i luk i meso. Sipajte 2 l vode, pa posolite (2 kašičice). Kuvajte dok ne krene da ključa, pa smanjite vatru, poklopite i kuvajte još sat i po vremena. Izvadite luk iz supe, a mesu kada se ohladi možete da skinete kožicu i ne morate. Pašteta je lepša ako je ostavite. Zatim u blender ubacite meso, puter sobne temeprature, kašičicu soli i biber, kao i 150-200 ml bujona (vode u kojoj se kuvalo meso). Dobro izblendirajte i ako je potrebno dodatno je začinite. Sipajte u posudu sa poklopcem i čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus