Pašteta od odličan izbor za vruće letnje dane, jer je jednostavno namažete na hleb i uživate u njenom ukusu. Daleko je bolje da napravite domaći namaz koji u sebi nema aditiva i konzervansa i tačno znate šta se u njemu nalazi. Takođe, džigerica je veoma zdrava i trebalo bi što češće da se nađe na vašoj trpezi. 

Uz ovaj jednostavan recept uvek ćete imati svežu paštetu uz koju vam samo treba sveža sezonska salata. 

Sastojci:

  • 450 g pileće džigerice
  • 1 glavica crvenog luka
  • 100 ml crvenog vina
  • 120 ml pilećeg bujona
  • kockica putera
  • svež peršun
  • so, biber

Priprema:

Džigericu očistite od eventualnih žilica i masnoće, pa je isecite na kockice. Luk usitnite, pa ga propržite na rastopljenom puteru da omekša. Ubacite džigericu pa dinstajte oko 5 minuta. Dodajte biber i so, zalijte vinom i dinstajte 15 minuta uz povremeno mešanje dok sva tečnost ne ispari. Nakon toga sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Džigericu prebacite u blender, sipajte bujon i dodajte sitno naseckan peršun, pa sve izmiksajte tako da dobijete kašu. Ukoliko ima potrebe dodajte još začina po ukusu. Prebacite je u činiju i poslužite, a ako je nećete odmah jesti stavite poklopac ili providnu foliju i čuvajte u frižideru.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE