Pašteta od odličan izbor za vruće letnje dane, jer je jednostavno namažete na hleb i uživate u njenom ukusu. Daleko je bolje da napravite domaći namaz koji u sebi nema aditiva i konzervansa i tačno znate šta se u njemu nalazi. Takođe, džigerica je veoma zdrava i trebalo bi što češće da se nađe na vašoj trpezi.
Uz ovaj jednostavan recept uvek ćete imati svežu paštetu uz koju vam samo treba sveža sezonska salata.
Sastojci:
- 450 g pileće džigerice
- 1 glavica crvenog luka
- 100 ml crvenog vina
- 120 ml pilećeg bujona
- kockica putera
- svež peršun
- so, biber
Priprema:
Džigericu očistite od eventualnih žilica i masnoće, pa je isecite na kockice. Luk usitnite, pa ga propržite na rastopljenom puteru da omekša. Ubacite džigericu pa dinstajte oko 5 minuta. Dodajte biber i so, zalijte vinom i dinstajte 15 minuta uz povremeno mešanje dok sva tečnost ne ispari. Nakon toga sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Džigericu prebacite u blender, sipajte bujon i dodajte sitno naseckan peršun, pa sve izmiksajte tako da dobijete kašu. Ukoliko ima potrebe dodajte još začina po ukusu. Prebacite je u činiju i poslužite, a ako je nećete odmah jesti stavite poklopac ili providnu foliju i čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus