Obrok salata je odlična zamena za glavno jelo, a ova od kupusa sa kuvanim jajima je preukusna. Ako ipak ne možete da zamislite ručak bez mesa, onda vam preporučujemo da kuvana jaja zamenite piletinom. Danas obrok salate možete da pravite od raznovrsnih sastojaka, a toliko su popularne, kao npr. Cezar, da su na meniju u skoro svakom restoranu.
- Sastojci:
- 1/2 glavice kupusa
- 100 g rotkvica
- 2 jajeta ili 1 pileći file
- 3-4 komada topljenog sira
- 180 g kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
Priprema:
U posudi pomešajte kiselu pavlaku, senf i biber. Dobro sjedinite, a ako vam je lakše možete smesu da sipate u kesu za zamrzivač i da isečete rupicu. U tanjir stavite rendani kupus, pa preko nanesite pavlaku sa senfom, zatim stavite rendane ili seckane rotkvice, pa opet smesu sa pavlakom i senfom. Topljeni sir zamrznite prvo, pa izrendajte i pospite preko smese sa pavlakom i majonezom, a onda preko njega ponovo nanesite istu smesu. Jaja skuvajte, pa odvojite žumanca i belenaca. Preko stavite prvo rendana belanca, pa smesu sa pavlakom i senfom, a onda i rendana žumanca. Ako ne volite kuvana jaja zamenite ih kuvanim belim mesom koje ste izrendali. Preko sipajte pavlaku sa senfom, pa pospite seckanim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda