Obrok salata je odlična zamena za glavno jelo, a ova od kupusa sa kuvanim jajima je preukusna. Ako ipak ne možete da zamislite ručak bez mesa, onda vam preporučujemo da kuvana jaja zamenite piletinom. Danas obrok salate možete da pravite od raznovrsnih sastojaka, a toliko su popularne, kao npr. Cezar, da su na meniju u skoro svakom restoranu.
- Sastojci:
- 1/2 glavice kupusa
- 100 g rotkvica
- 2 jajeta ili 1 pileći file
- 3-4 komada topljenog sira
- 180 g kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
Priprema:
U posudi pomešajte kiselu pavlaku, senf i biber. Dobro sjedinite, a ako vam je lakše možete smesu da sipate u kesu za zamrzivač i da isečete rupicu. U tanjir stavite rendani kupus, pa preko nanesite pavlaku sa senfom, zatim stavite rendane ili seckane rotkvice, pa opet smesu sa pavlakom i senfom. Topljeni sir zamrznite prvo, pa izrendajte i pospite preko smese sa pavlakom i majonezom, a onda preko njega ponovo nanesite istu smesu. Jaja skuvajte, pa odvojite žumanca i belenaca. Preko stavite prvo rendana belanca, pa smesu sa pavlakom i senfom, a onda i rendana žumanca. Ako ne volite kuvana jaja zamenite ih kuvanim belim mesom koje ste izrendali. Preko sipajte pavlaku sa senfom, pa pospite seckanim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus