Došlo je lepo vreme i teška hrana nam sada ne prija. Svi se okreću laganijim jelima koja se brzo spremaju, a zasitna su. Obrok salate su idealno rešenje kada želite nešto ukusno i brzo, a ova sa džigericom će vas oduševiti. Kombinacija mesa, kupusa i sira je savršena, a možete da je nosite i na posao. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 manja glavica mladog kupusa
- 500 g džigerice ili pilećeg srca
- 1 krastavac
- 1/2 ljubičastog luka
- 100 g tvrdog sira
- 2-3 kašike majoneza
Priprema:
Ako koristite džigericu isecite je na komade, a ako koristite pileća srca ne morate da sečete. Sipajte meso u šerpu i prelijte vodom, pa dodajte so i lovorov list. Kuvajte dok ne omekša, pa procedite. U posudi pomešajte rendani kupus, krastavac isečen na trake, rendani sir, ljubičasti luk isečen na rebarca, kao i seckano meso.Posolite i pobiberite, pa dodajte majonez i sve dobro promešajte. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem