Došlo je lepo vreme i teška hrana nam sada ne prija. Svi se okreću laganijim jelima koja se brzo spremaju, a zasitna su. Obrok salate su idealno rešenje kada želite nešto ukusno i brzo, a ova sa džigericom će vas oduševiti. Kombinacija mesa, kupusa i sira je savršena, a možete da je nosite i na posao. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 1 manja glavica mladog kupusa 
  • 500 g džigerice ili pilećeg srca 
  • 1 krastavac 
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 100 g tvrdog sira 
  • 2-3 kašike majoneza

Priprema:
Ako koristite džigericu isecite je na komade, a ako koristite pileća srca ne morate da sečete. Sipajte meso u šerpu i prelijte vodom, pa dodajte so i lovorov list. Kuvajte dok ne omekša, pa procedite. U posudi pomešajte rendani kupus, krastavac isečen na trake, rendani sir, ljubičasti luk isečen na rebarca, kao i seckano meso.Posolite i pobiberite, pa dodajte majonez i sve dobro promešajte. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa