Došlo je lepo vreme i teška hrana nam sada ne prija. Svi se okreću laganijim jelima koja se brzo spremaju, a zasitna su. Obrok salate su idealno rešenje kada želite nešto ukusno i brzo, a ova sa džigericom će vas oduševiti. Kombinacija mesa, kupusa i sira je savršena, a možete da je nosite i na posao. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 manja glavica mladog kupusa
- 500 g džigerice ili pilećeg srca
- 1 krastavac
- 1/2 ljubičastog luka
- 100 g tvrdog sira
- 2-3 kašike majoneza
Priprema:
Ako koristite džigericu isecite je na komade, a ako koristite pileća srca ne morate da sečete. Sipajte meso u šerpu i prelijte vodom, pa dodajte so i lovorov list. Kuvajte dok ne omekša, pa procedite. U posudi pomešajte rendani kupus, krastavac isečen na trake, rendani sir, ljubičasti luk isečen na rebarca, kao i seckano meso.Posolite i pobiberite, pa dodajte majonez i sve dobro promešajte. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Najbolja čokoladna torta sa višnjama
Kolač sa jabukama i grizom, koji će deca obožavati
Pastirska pita sa mlevenim mesom i pire krompirom