Obrok salatesu izuzetno popularne, pogotovo kada dođe lepo vreme, jer se lako i brzo spremaju, a ukusne su i zasitne. Najčešće se prave sa belim mesom, jer ne košta puno, a može da se kombinuje sa dosta sastojaka.Često se služe i na slavskim ili prazničnim trpezama, a naš predlog za ručak ili večeru je pileća salata sa kukuruzom, paprikom i kiselim krastavcima prelivena majonezom i senfom. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 200 g pirinča
  • 2 pileća filea 
  • 3/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice ljute crvene paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica slatke crvene paprike
  • 3/4 kašičice soli
  • 1,5 kašika sirćeta
  • ulje
  • 100 g semenke suncokreta
  • 1 crvena paprika
  • 4 kisela krastavca
  • 200 g kukuruza iz konzerve
  • Za preliv:
  • 3 kašike majoneza
  • 2 kašičice senfa
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 veza mirđije 

Priprema:
Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi, pa procedite i ostavite da se ohladi.Meso isecite na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite belim lukom u prahu, ljutom paprikom, slatkom paprikom i malo nauljite, pa dobro promešajte. Propržite u tiganju, pa dodajte u posudu u kojoj je pirinač. Zatim propržite semenke suncokreta i dodajte u posudu. Sipajte ulje i sirće i promešajte, a onda dodajte seckani krastavac, papriku i kukuruz. Pomešajte majonez, senf, so i biber, pa sipajte preko salate. Sve dobro sjedinite i pospite seckanom mirođijom. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE