Obrok salatesu izuzetno popularne, pogotovo kada dođe lepo vreme, jer se lako i brzo spremaju, a ukusne su i zasitne. Najčešće se prave sa belim mesom, jer ne košta puno, a može da se kombinuje sa dosta sastojaka.Često se služe i na slavskim ili prazničnim trpezama, a naš predlog za ručak ili večeru je pileća salata sa kukuruzom, paprikom i kiselim krastavcima prelivena majonezom i senfom. Uživajte!
- Sastojci:
- 200 g pirinča
- 2 pileća filea
- 3/4 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice ljute crvene paprike
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica slatke crvene paprike
- 3/4 kašičice soli
- 1,5 kašika sirćeta
- ulje
- 100 g semenke suncokreta
- 1 crvena paprika
- 4 kisela krastavca
- 200 g kukuruza iz konzerve
- Za preliv:
- 3 kašike majoneza
- 2 kašičice senfa
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 veza mirđije
Priprema:
Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi, pa procedite i ostavite da se ohladi.Meso isecite na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite belim lukom u prahu, ljutom paprikom, slatkom paprikom i malo nauljite, pa dobro promešajte. Propržite u tiganju, pa dodajte u posudu u kojoj je pirinač. Zatim propržite semenke suncokreta i dodajte u posudu. Sipajte ulje i sirće i promešajte, a onda dodajte seckani krastavac, papriku i kukuruz. Pomešajte majonez, senf, so i biber, pa sipajte preko salate. Sve dobro sjedinite i pospite seckanom mirođijom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem