Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEČENO POVRĆE U SLATKO-KISELOM SOSU: Ovako niste pravili do sada, a beli luk daje baš dobar šmek

Slatko-kiseli sos nije rezervisan samo za meso, može i ukusno pečeno povrće da se napravi.

 Pečeno povrće u slatko-kiselom sosu Izvor: Printscreen/YT/Frische Rezepte

Jednostavan, a ukusan ručak je nekad baš ono što nam treba, pogotovo ako smo u žurbi. Pečeno povrće je prilog koji može da se jede i kao obrok, a kako je u toku i Uksršnji post ovaj recept je odlično rešenje. Raznovrsno povrće, kao što su tikvice, patlidžan, paprike, šargarepe... preliveno slatko-kiselim sosom je potpuno nova kombinacija koju vredi probati.

  • Sastojci:
  • 1 tikvica
  • 1 patlidžan
  • 4 paprike
  • 2 šargarepe
  • 3-4 krompira
  • 2 ljubčasta luka
  • 80 ml maslinovog ulja 
  • 2 kašike soja sosa 
  • 2 kašičice meda 
  • 1/2 limuna
  • 1 kašičica slatke crvene paprike 
  • 1 kašičica majčine dušice 
  • 1 kašičica kima 
  • 1 kašičica origana 
  • 200 g pečuraka 
  • 3 glavice belog luka

Priprema:
Isecite tikvice i patližan, pa posolite i ostavite da povrće odstoji nekih 15 minuta. U posudi pomešajte krupnije sečenu papriku, krompir, ljubičasti luk i šargarepu isečenu na kolutove. Posolite i prelijte maslinovim ulje, pa promešajte. Pleh od rerne obložite aluminijumskom folijom, pa stavite povrće. Dodajte i tikvice i patlidžan koji ste prethodno procedili od viška vode. Zatim dodajte i seckane pečurke, pa prelijte sosom koji ste napravili tako što ste pomešali maslinovo ulje (80 ml), soja sos, med, sok od pola limuna, slatku papriku, majčinu dušicu, kim i origano. Prelijte preko povrća i sve dobro promešajte. Uzmite cele glavice belog luka i isecite vrh, pa stavite u pleh. Pecite u rerni na 200°C oko 50 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti