Jednostavan, a ukusan ručak je nekad baš ono što nam treba, pogotovo ako smo u žurbi. Pečeno povrće je prilog koji može da se jede i kao obrok, a kako je u toku i Uksršnji post ovaj recept je odlično rešenje. Raznovrsno povrće, kao što su tikvice, patlidžan, paprike, šargarepe... preliveno slatko-kiselim sosom je potpuno nova kombinacija koju vredi probati.
- Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 patlidžan
- 4 paprike
- 2 šargarepe
- 3-4 krompira
- 2 ljubčasta luka
- 80 ml maslinovog ulja
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašičice meda
- 1/2 limuna
- 1 kašičica slatke crvene paprike
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica origana
- 200 g pečuraka
- 3 glavice belog luka
Priprema:
Isecite tikvice i patližan, pa posolite i ostavite da povrće odstoji nekih 15 minuta. U posudi pomešajte krupnije sečenu papriku, krompir, ljubičasti luk i šargarepu isečenu na kolutove. Posolite i prelijte maslinovim ulje, pa promešajte. Pleh od rerne obložite aluminijumskom folijom, pa stavite povrće. Dodajte i tikvice i patlidžan koji ste prethodno procedili od viška vode. Zatim dodajte i seckane pečurke, pa prelijte sosom koji ste napravili tako što ste pomešali maslinovo ulje (80 ml), soja sos, med, sok od pola limuna, slatku papriku, majčinu dušicu, kim i origano. Prelijte preko povrća i sve dobro promešajte. Uzmite cele glavice belog luka i isecite vrh, pa stavite u pleh. Pecite u rerni na 200°C oko 50 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom