Pirinač, parmezan, maslac, bujon, luk... to su osnovni sastojci za pravljenje klasičnog rižota, tradicionalnog italijanskog jela koje se može pripremiti u bezbroj varijanti.U njega možete da stavite gotovo sve, od mesa do povrća, a ovog puta napravite pravi specijalitet sa čak 3 vrste pečuraka. Ovo jelo je idealno ako ste u žurbi, a želite da pojedete nešto kvalitetno.
- Sastojci:
- 5 šampinjona
- 2 portobelo pečurke
- 9 šitaki pečuraka
- 200 g pirinča
- 100 g tvrdog sira
- 50 g parmezana
- 1 l bujona
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
Priprema:
Isecite crni i beli luk, pa propržite u tiganju na malo ulja. Dodajte isečene pečurke i nastavite da pržite. Zatim dodajte pirinač, pa sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa 1l vrele vode). Kuvajte dok ne ishlapi. Na kraju dodajte i rendani sir i parmezan, pa promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus