Pirinač, parmezan, maslac, bujon, luk... to su osnovni sastojci za pravljenje klasičnog rižota, tradicionalnog italijanskog jela koje se može pripremiti u bezbroj varijanti.U njega možete da stavite gotovo sve, od mesa do povrća, a ovog puta napravite pravi specijalitet sa čak 3 vrste pečuraka. Ovo jelo je idealno ako ste u žurbi, a želite da pojedete nešto kvalitetno.
- Sastojci:
- 5 šampinjona
- 2 portobelo pečurke
- 9 šitaki pečuraka
- 200 g pirinča
- 100 g tvrdog sira
- 50 g parmezana
- 1 l bujona
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
Priprema:
Isecite crni i beli luk, pa propržite u tiganju na malo ulja. Dodajte isečene pečurke i nastavite da pržite. Zatim dodajte pirinač, pa sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa 1l vrele vode). Kuvajte dok ne ishlapi. Na kraju dodajte i rendani sir i parmezan, pa promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem