Pirinač, parmezan, maslac, bujon, luk... to su osnovni sastojci za pravljenje klasičnog rižota, tradicionalnog italijanskog jela koje se može pripremiti u bezbroj varijanti.U njega možete da stavite gotovo sve, od mesa do povrća, a ovog puta napravite pravi specijalitet sa čak 3 vrste pečuraka. Ovo jelo je idealno ako ste u žurbi, a želite da pojedete nešto kvalitetno. 

  • Sastojci:
  • 5 šampinjona
  • 2 portobelo pečurke 
  • 9 šitaki pečuraka 
  • 200 g pirinča 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 50 g parmezana 
  • 1 l bujona 
  • 1 crni luk 
  • 4 čena belog luka

Priprema:

Isecite crni i beli luk, pa propržite u tiganju na malo ulja. Dodajte isečene pečurke i nastavite da pržite. Zatim dodajte pirinač, pa sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa 1l vrele vode). Kuvajte dok ne ishlapi. Na kraju dodajte i rendani sir i parmezan, pa promešajte.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE